ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Απόψε ο «Μιλού τον Μάη» στo Σινε Παντάνασσα

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ…με τον “Μιλού τον Μάη” του Λουί Μαλ “κλείνει” ένας κύκλος πέντε προβολών – προσευχών.

Ο Κινητός Κινηματογράφος Πατρών 2020 στο Σινέ Παντάνασσα  παρουσιάζει τον «Μιλού τον Μάη» του Λουί Μαλ, μια εκλεπτυσμένη φαρσοκωμωδία για το τέλος μιας εποχής με την θαυμάσια πρωταγωνιστική ερμηνεία του Μισέλ Πικολί. 

για την ταινία

Γαλλία, Μάιος του 1968. Όταν η μητέρα του Μιλού πεθαίνει, τα μέλη της πολυπληθούς οικογένειας Βιεζάκ συγκεντρώνονται στη γαλλική εξοχή για την κηδεία της. Καθώς τα εκρηκτικά νέα για τον φοιτητικό ξεσηκωμό στο Παρίσι και μια απεργία σαμποτάρουν τα σχέδιά τους, οι συγγενείς, απτόητοι, αναβιώνουν παλιές διαμάχες και εφευρίσκουν νέες γύρω από τα κληρονομικά, ενώ την ίδια στιγμή ένας απρόσμενος (κι ανεπιθύμητος) έρωτας γεννιέται στους κόλπους της οικογένειας. 

Χωρίς να απεικονίζει ποτέ τα ίδια τα γεγονότα του Μάη του ’68, που συγκλόνισαν τη Γαλλία και όχι μόνο, ο Λουί Μαλ φιλοτεχνεί έναν γοητευτικό μικρόκοσμο της γαλλικής κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο οποίος, όπως και η οικογένεια της ταινίας που μοιάζει να κυριεύεται από το χάος μετά το χαμό της γυναίκας που κρατούσε τις ισορροπίες, αδυνατεί να συλλάβει την κοσμογονική αλλαγή που συντελείται γύρω του.  

ινφο

τόπος: Σινέ Παντάνασσα – (πεζόδρομος) Καραϊσκάκη και Παντανάσσης
ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020
ώρα: 9.30 το βράδυ
εισιτήριο: Ελεύθερη Είσοδος (με σειρά προτεραιότητας)

Σχετικά άρθρα