ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

«ΜAΥΡΟΔΑΦΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας παρουσιάζει την πρωτότυπη παράσταση «Μαυροδάφνη». Το έργο αναβιώνει το κλίμα τον παλμό και τις πολιτικό-οικονομικές συνθήκες της πατραϊκής κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας 1860 με αρχές της επόμενης. Μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από τη ζωή του Γουσταύου Κλάους, ιδρυτή της Αχάΐα Κλάους και από το θρύλο της Δάφνης.

Η Μαυροδάφνη και το καρναβάλι, δύο στοιχεία της τότε πατραϊκής κοινωνίας, αλλά και της σημερινής, συνδέονται με ευρηματικό τρόπο με τον Πατρινὀ Καραγκιόζη, μέσα από την παράσταση του Κώστα Μακρή.

Ο σουρεαλισμός του θεάτρου σκιών, το περιπαιχτικό ύφος των τύπων του μπερντέ, η αφηγηματική πρωτοτυπία των διαλόγων αναδεικνύουν με αμεσότητα και ζωντάνια το φαινόμενο συνύπαρξης εμβληματικών τόσο πολιτιστικών στοιχείων της πόλης μας όσο και σημείων αστικού χώρου. Το έργο σκιαγραφώντας τις ιστορίες των ηρώων σε συνδυασμό με την προβολή παραπάνω εμβληματικών χαρακτηριστικών περιγράφει την ταυτότητα της πόλης μας μέχρι και σήμερα. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι φιγούρες του Κλάους, της Δάφνης καθώς και τα σκηνικά που θυμίζουν το χώρο των εγκαταστάσεων της Αχάια Κλάους (πύργοι κλπ).

Συντελεστές:
ΣΕΝΑΡΙΟ- ΚΕΙΜΕΝΟ: Άρης Μηλιώνης, Γεωργία Καρατζά /ΣΤΙΧΟΙ: Κωνσταντίνος Μάγνης /ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Μαρία Φραγκή /ΒΙΝΤΕΟ: Μάνος Μπουσές / ΜΟΥΣΙΚΗ: Βίλλυ Τζούφα

Παίζει η ηθοποιός Δώρα Τσάγκα στον ρόλο της Μαυροδάφνης *Στον μπερντέ : Κώστας Μακρής & Μπάμπης Μακρής

  • Παραστάσεις:
  • Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 17.00
  • Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 21.30
  • Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 21.30
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 17.00

Στο ΘΕΑΤΡΟ ACT (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα) / Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610272037 & 6936122263

Τιμές εισιτηρίων: 10€ ενηλίκων, 7€ παιδικό.

Σχετικά άρθρα