LOCAL · FOOD

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΩΜΕ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Κανελόνια με κοτόπουλο και μανιτάρια, ένα ιδανικό φαγητό για όλους, για φίλους, για ανίψια, για μικρά παιδιά, για εσένα και εμένα. Απλό και νόστιμο.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 24 φύλλα λαζάνια
  • 700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
  • 200 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 4 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες κονκασέ
  • 4 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
  • 2 κουταλάκια γλυκού βασιλικός
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

για την μπεσαμέλ

  • 5 κουταλάκια σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 κουταλάκια σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και, όταν λιώσει, ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε, ρίξτε το γάλα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόψτε το κοτόπουλο. Σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήστε με το κρασί. Αφήστε σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν και ανακατέψτε με 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα γραβιέρας, τις ντομάτες κονκασέ, τον μαϊντανό και το βασιλικό.

Μουσκέψτε τα λαζάνια σε ζεστό νερό για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Απλώστε τη μισή ποσότητα από την μπεσαμέλ στο εσωτερικό του ταψιού. Βάλτε 2-3 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε λαζάνι και τυλίξτε το. Βάλτε τα κανελόνια με τη σειρά στο ταψί. Απλώστε την υπόλοιπη μπεσαμέλ επάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, ξεσκεπάστε, ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 5-6 λεπτά ακόμα.

Καλή επιτυχία

Σχετικά άρθρα