ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ

⌊ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ~ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Εληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής προσφορών από 28 εργοληπτικές εταιρείες από όλη την Ελλάδα για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»Το επόμενο διάστημα θα γίνει και η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών τους, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου ενώ η έναρξη υλοποίησης του έργου αναμένεται στο επόμενο τρίμηνο.


Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας του «ΞΕΝΙΑ» του Δήμου Ναυπάκτου και στην ανάδειξή του για πολιτιστικές χρήσεις ώστε να γίνει ένας χώρος εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον, λειτουργικός, προσβάσιμος και ανοιχτός για τους πολίτες.

Το έργο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, και προβλέπει τη δημιουργία: – εικονικού μουσείου ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, – εκθεσιακού χώρου – πινακοθήκης, αίθουσας εκδηλώσεων – συνεδρίων, εστιατορίου-bar και μικρού κέντρου φιλοξενίας επισκεπτών.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Διαχωρίζεται σε τέσσερα σημεία επέμβασης:

  • Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις Όλες οι εργασίες, αφορούν στο σύνολό τους το εσωτερικό των κτιρίων και δεν επιφέρουν αλλοιώσεις των όψεων. Οι παρεμβάσεις στις όψεις θα αφορούν μόνο στην αποκατάσταση φθορών, με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό σχεδιασμό τους.

  • Στατική ενίσχυση.

  • Ενεργειακή αναβάθμιση.

  • Αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου. Οι επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό σχεδιασμό τους.

Σχετικά άρθρα