ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Ο “ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ” ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

⌈ΘΕΑΤΡΟ • ΠΑΤΡΑ⌉ 

Το αριστούργημα του Μολιέρου το καλοκαίρι του 2019 θα δώσει παραστάσεις σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Στο υπαίθριο θέατρο Αιγιάλειας θα βρίσκεται στις 2 Ιουλίου και στις 30 του ίδιου μήνα στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Λευκάδας, ενώ η τελευταία παράσταση της περιοδείας έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτέμβρη στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας.

Στον ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγρχονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση τηςαπόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο Νίκος ΚουρήςΕλβίρα η Ζέτα ΜακρυπούλιαΣγαναρέλ ο Μάκης ΠαπαδημητρίουΣυμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης ΚαραμπέτσηςΗρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολογης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη. Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή.

 

 

 

Σχετικά άρθρα