THE · LOCALS

Πανσέλ…οινος: Στην άκρη του μόλου, με φρέσκο ψάρι και αυθεντικούς ανθρώπους




Πολλές φορές η πρώτη ψαριά των ψαράδων που επιστρέφουν στο μικρό λιμανάκι του χωριού, πάει κατευθείαν στην κουζίνα της.



Εδώ μαγειρεύουν με απλότητα αλλά και μερακλίδικη ακρίβεια. Από την κουζίνα της Πανσελ…οίνου περνούν μπακαλιάροι και τσιπούρες, αλλά δεν μένουμε εκεί. Θα βρεις φαγκρί, σφυρίδες, ροφούς, μπαρμπούνια, κουτσομούρες, πεσκανδρίτσες, σκορπίνες – όλα φρέσκα. Γαριδομακαρονάδες που μοσχοβολάνε, χόρτα της εποχής, καλαμάρια τηγανισμένα όπως τα θέλει το σωστό τηγάνι…



Μέχρι να ετοιμαστεί το τηγάνι, μπορείς να κάνεις μια βουτιά στον κόλπο μπροστά σου. Κυριολεκτικά. Κατεβαίνεις από το τραπέζι, βουτάς, ανεβαίνεις, τρως. Σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο – και εδώ, είναι.


Σχετικά άρθρα