Στο πιάτο των λοcals: Αθερίνα, ένας μεζές για μερακλήδες!
[Στο πιάτο των #λοcals]
•κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη /
?μια συνταγή από ντόπιο ψαρά και ένα κιλό αθερίνα από τον δικό μας ιχθυοπωλείο ο “γρίπος”.
Θα χρειαστούμε για 5 μερίδες:
- 1 κιλό αθερίνα
- 4 φέτες ψωμί τοστ στο moulti
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Άνιθος ψιλοκομμένος
- μισό ποτήρι του κρασιού Ούζο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι -πιπέρι

Προετοιμασία απλή και εύκολη:
- Πλένουμε την αθερίνα και αφαιρούμε τα κεφάλια.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το τρίμμα από το ψωμί και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια σιγά σιγά και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε στην λεκάνη το ψωμί και το αλεύρι (όσο πάρει) και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
- Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε την αθερίνα να πιάσει όλο το τηγάνι.
- Το αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά και με ένα πιάτο με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Συνοδεύεται με ούζο η τσίπουρο…
