LOCAL · NEWS

Ανοιγμα καταστημάτων στην Αχαΐα, με click away

Τι εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Tο άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και το άνοιγμα της αγοράς στην Αχαΐα, στο μοντέλο της Αττικής (click inside και click away), αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Για την Κοζάνη η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα.

Τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου θα εξειδικεύσει στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο τραπέζι των ειδικών τέθηκαν και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, ωστόσο αποφασίστηκε προς το παρόν να μην αλλάξει κάτι, κι έτσι θα επιτρέπονται ως έχει δηλαδή μόνο τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Επίσης οι ειδικοί προτίμησαν να περιμένουν να δουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα αφήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στη συνέχεια θα συζητήσουν για το άνοιγμα και των εμπορικών καταστημάτων. Επομένως από την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά και τα mall.

Σχετικά άρθρα