THE · LOCALS

«Απάτες στο Διαδίκτυο και τρόποι προστασίας» – Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από κάλεσμα του Δήμου Ναυπακτίας θα μας ενημερώσουν για τις Απάτες στο Διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας.


Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου με κεντρικό εισηγητή τον Αξιωματικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ΕΛ.ΑΣ.

Είναι γεγονός ότι, η αλματώδης αύξηση χρήσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες διάπραξης νέων μορφών απάτης.  Όπως συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στο Διαδίκτυο, υπάρχουν επιτήδειοι που έχουν σκοπό να κλέψουν είτε τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κτλ) είτε τα χρήματα των χρηστών.  Για το λόγο αυτό, ο κάθε χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός και ενήμερος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν τρόποι προστασίας απέναντι στις κυριότερες μορφές διαδικτυακής απάτης ενώ, θα αναπτυχθούν και ζητήματα που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςστον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό μέσω του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι, μετά την τοποθέτηση του εισηγητή, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει σχετικά ερωτήματα.

  • Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Σχετικά άρθρα