ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

H EΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ POLYGENIS BUTCHER HOUSE!

Με αξιοζήλευτη ποικιλία κρεάτων, κρεοπαρασκευών αλλά και εκλεκτών αλλαντικών, το Polygenis butcher House στρώνει το γιορτινό μας τραπέζι.

[οι επιλογές των THEλοcals]🎄🎄



Με μια βόλτα από το κρεοπωλείο των αδερφών Πολυγένη θα προμηθευτούμε τα πάντα για το οικογενειακό ή γιορτινό τραπέζι από τις βασικές πρώτες ύλες μέχρι τα απαραίτητα συνοδευτικά που δίνουν το κάτι παραπάνω στις συνταγές μας, από νόστιμες σάλτσες και ντιπ μέχρι απίθανες μουστάρδες και τσάτνεϊ. Τα αδέρφια Βασίλης και Δημήτρης Πολυγένης για ακόμη μια φορά μας περιμένουν γα να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το σωστό κρέας, την καλύτερη κοπή αλλά και να μας συμβουλεύσουν για τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος.

Χωρίς άγχος ζητήστε τους να σας οργανώσουν τον γιορτινό τραπέζι. Επίσης ανάλογα με το βαλάντιο, την όρεξη και την αγάπη για την μαγειρική μπορείτε να προμηθευτείτε από τα κλασικά όπως κιμάς, κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχαρίσιες μπριζόλες μέχρι κρέατα ωρίμανσης, τα διάσημα Rib eye, το εκλεκτό Young Bull, αλλά και τις περιποιημένες κρεοπαρασκευές. Και όταν μιλάμε για αυτές απλά να σημειώσουμε πως λιώνουν στο στόμα. Ακούγοντας προσεκτικά τον Βασίλη μπαίνω στον πειρασμό αντί για χοιρινό να επιλέξω για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το Αργεντίνικο Assado de Tira. «Συνδυάζεται άψογα με chimichurri σάλτσα κι ένα ωραίο ουίσκι» συμπληρώνει ο Δημήτρης.

Στη βιτρίνα του κρεοπωλείου φέτος έχουν ετοιμάσει για μας χοιρινά καρέ, και ιδιαίτερα ρολά για το γιορτινό μας τραπέζι, ενώ οι επιλογές σε αλλαντικά, όπως παστράμι και παστουρμά, είναι μοναδικές.


Ο χώρος του κρεοπωλείου συμπληρώνεται από εκλεκτά προιόντα όπως μπαχαρικά υψηλής ποιότητας καθώς και design αντικείμενα για τον μερακλή μάγειρα. Iδανικά δώρα, για φίλους που αγαπούν την ποιότητα και το καλό φαγητό. Μαχαίρι της γερμανικής εταιρίας Steak Champ, ξύλο κοπής από κέδρο της Endgrain.woodworking, το αθάνατο μαντεμένιο τηγάνι, σετ από αντικείμενα για BBQ, είναι μόλις μερικά από τα όσα βρίσκεις αποκλειστικά στα ράφια του κρεοπωλείου. Κι αυτό, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με την ομάδα που στελεχώνει το εγχείρημα, τους The Greek Butcher, με καταγωγή από την Κομοτηνή.


Φεύγοντας γέμισα το καλάθι για το εορταστικό γεύμα των #thelocals με τα χειροποίητα λουκάνικα, μια μπρισκέτα ωρίμασης για αργό ψήσιμο, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής για να φτιάξω πίτα με κρέμα τυριού και εννοείται χοιρινά κότσια γεμιστά με γραβιέρα και σάλτσα μπάρμπεκιου από σφένδαμο.

[xmas συμβουλή ] Ο Δημήτρης για τα Χριστούγεννα προτείνει ένα πιάτο με χοιρινό μαγειρεμένο με κέδρο, πιπερόριζα, δενδρολίβανο και μαυροδάφνη. Για την Πρωτοχρονιά: ριζότο με φρέσκια τρούφα και καπνιστή βόεια μπριζόλα. Και πλατό αλλαντικών [με παστράμι, καπνιστό λαιμό και καβουρμά]. Συνοδευτικά ας επιλέξουμε μαρμελάδες chutney σε γεύση από whisky και mango καθώς και ξηρούς καρπούς.

[ Ασημακοπούλου 2, Ναύπακτος ● τηλ.2634024276 ● Ιnsta Fb]

Σχετικά άρθρα