ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ
⌊ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ⌋ ~
Για το Κυριακάτικο μεσημεριανό εμείς οι #λocals ετοιμάζουμε ένα υπέροχο φθινοπωρινό πιάτο με τον αγαπημένο καρπό της εποχής, το κάστανο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό μπούτι χοιρινό, κομμένο σε κύβους
- 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 30 γρ. χοιρινό λίπος ή βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. Αλεύρι
- 200 ml λευκό κρασί
- 150 ml ζωμό κρέατος
- Αλάτι, πιπέρι
- Σοτάρετε το κρέας στο λίπος ή στο βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν.
- Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να πιάσει το αλεύρι στο κρέας και να γίνει σχεδόν καστανό.
- Προσθέτετε το κρασί κι όσο ζεστό ζωμό ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας, και αλατοπιπερώνετε.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να σιγοβράζουν για 1½ ώρα. Τα τελευταία 40 λεπτά, προσθέτετε τα κάστανα χωρίς να ανακατέψετε.
- Αν χρειαστεί, κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να μη θρυμματιστούν. Το σερβίρετε ζεστό.