LOCAL · NEWS

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ e-pass ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ.

Μειώνεται κατά 10 ευρώ το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Καραγιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση για τους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (μηνιαίο πρόγραμμα 42 ως 45 διελεύσεων). Το 2022 το πρόγραμμα αυτό διαμορφωνόταν στα 242,6 ευρώ, με βάση τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου. Το 2023 θα ανερχόταν στα 295 ευρώ. Κατόπιν αυτού η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 233 ευρώ, που σημαίνει δέκα ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι.

Η θέση του ΕΚΝΔ Ναυπακτίας

Με πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ μια μέρα νωρίτερα της νέας ανακοίνωσης, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με σκοπό τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, για την αποτροπή δυσμενών αυξήσεων στα διόδια της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», ”οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά όλους τους τομείς της καθημερινότητας των εργαζομένων και όλων των πολιτών της περιοχής μας στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση”, όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Β. Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Α. Ευσταθίου, αντιπροσωπείες των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολιτικών κομμάτων. Αφού ακούστηκαν όλες οι προτάσεις, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, αποτελούμενο από τους Δημάρχους Ναυπακτίας, Δωρίδας, και τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και της προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, το οποίο και θα συντονίσει όλες τις επόμενες κινήσεις των φορέων.

Το ΕΚΝΔ χαιρετίζει την ανακοίνωση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για μείωση του κόστους του προγράμματος e-pass σε σχέση με το 2022, μέτρο που λειτουργεί στη θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, η θέση και οι πρωτοβουλίες διεκδίκησης του ΕΚΝΔ είναι προς την κατεύθυνση επίτευξης ουσιαστικών μειώσεων των διοδίων διέλευσης της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για την έμπρακτη ανακούφιση όλων των διερχόμενων εργαζομένων και εξυπηρετούμενων της περιοχής μας.”

Το κάλεσμα Δημάρχου Πατρέων

Στο μεταξύ και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε την ίδια μέρα στους Δημάρχους, Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνο Λύρο και Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα επιστολή, με θέμα τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι, θα σας παρακαλούσα, αν είναι δυνατόν, να συναντηθούμε στο Δημαρχείο της Πάτρας την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, για να συζητήσουμε το θέμα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία».

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. μια μέρα μετά ανακοίνωσε ότι μειώνεται το κόστος του e-pass στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΦΥΡΑ και το νέο e-pass αναφέρει τα εξής

Η ΓΕΦΥΡΑ τηρεί τη δέσμευσή της προς τους καθημερινούς χρήστες με επιβατικά οχήματα προσφέροντας νέο εκπτωτικό πρόγραμμα e-pass.

Φθηνότερο κατά 9,60€ σε σύγκριση με τις τιμές του 2022 για 44 διελεύσεις τον μήνα και κατά 53,10€ φθηνότερο σε σχέση με τη χρήση του πορθμείου-Επιστροφή τυχόν επιπλέον κόστους για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023 στους καθημερινούς χρήστες.

Ως εταιρεία που πάντα δεσμευόταν να υποστηρίζει την κινητικότητα των κατοίκων της περιοχής, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία ενός νέου εκπτωτικού προϊόντος για επιβατικά οχήματα κατηγορίας 2, που απευθύνεται σε χρήστες που χρησιμοποιούν τη Γέφυρα από 17 έως 25 ημέρες τον μήνα.

Για 44 διελεύσεις, οι συνδρομητές θα χρεώνονται σε μηνιαία βάση 9,60€ λιγότερο από πέρυσι. Το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου 2023, με τις εγγραφές να ξεκινούν το Μάρτιο, κατόπιν νέας σχετικής ανακοίνωσης.

Στους συνδρομητές που θα επιλέξουν να εγγραφούν στο νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θα επιστρέψει τη διαφορά που τυχόν προκύπτει μεταξύ του κόστους που επιβαρύνθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2023 κάνοντας χρήση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-Pass» και του κόστους που θα είχαν με το πρόγραμμα «eργασίαpass» για την ίδια περίοδο και αριθμό διελεύσεων. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα τους κοινοποιηθούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Με αυτή τη νέα πρωτοβουλία, που επιτρέπει τη διατήρηση πολύ σημαντικών εμπορικών εκπτώσεων στους καθημερινούς χρήστες, η Γέφυρα συνεχίζει τη δέσμευσή της για την τοπική κινητικότητα στην Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο εκπτώσεων μεταξύ όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Τέλος, η Εταιρεία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, ότι ακόμη και στο νέο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τηρεί τη δέσμευσή της να βρίσκει λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των καθημερινών χρηστών.

Λεπτομέρειες προγράμματος «eργασίαpass»

Η ΓΕΦΥΡΑ θα αναπτύξει το νέο πρόγραμμα τις επόμενες εβδομάδες με στόχο το «eργασίαpass» να διατεθεί στους ενδιαφερόμενους χρήστες από την 1η Απριλίου 2023, με τις εγγραφές των συνδρομητών να ξεκινάνε μέσα στον Μάρτιο.

Η εταιρεία θα διαθέτει τότε τρία (3) εκπτωτικά προγράμματα για τα επιβατικά αυτοκίνητα (κατηγορία 2):

1. Το ΓΕΦΥΡΑ E-Pass για συχνούς χρήστες που διέρχονται από τη Γέφυρα περισσότερες από δύο φορές τον μήνα.

2. Το E-pass « Aller Retour » που προσφέρει 2 διελεύσεις με συνολικό κόστος 14€ (7€/διέλευση) με την προϋπόθεση ότι η διέλευση επιστροφής θα πραγματοποιηθεί εντός 4 ωρών από την αρχική διέλευση.

3. Το « eργασίαpass » που θα εστιάζει στους καθημερινούς χρήστες που χρησιμοποιούν την Γέφυρα κατά μέσο όρο 22 ημέρες τον μήνα:

· Παρέχοντας οικονομικότερες διελεύσεις σε σύγκριση με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ E-Pass», για όσους πραγματοποιούν από 34 ως 51 διελεύσεις τον μήνα.

· Αν ο συνδρομητής πραγματοποιεί 42 ως 45 διελεύσεις τον μήνα, το συνολικό κόστος διελεύσεων θα είναι μικρότερο από το 2022 (9,66€ για 44 διελεύσεις)

· Είναι οικονομικότερο από το κόστος του πορθμείου για 36 έως 51 διελεύσεις τον μήνα. Για συνολικό δε αριθμό 44 διελεύσεων σε μηνιαία βάση είναι οικονομικότερο από το πορθμείο κατά 53,10€

Σχετικά άρθρα