MOLOS: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
Οι επιλογές των THEλocals . κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη .
// Το νέο εστιατόριο που πρέπει να ανακαλύψετε //
Ενα νέο, μοντέρνο εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα ανοίγει τις πόρτες του σε έναν χώρο που παντρεύει την αισθητική και την αυθεντική γεύση κι εμείς δε μπορούσαμε παρά να το ανακαλύψουμε. Είναι το εστιατόριο MOLOS. Μόλις το άκουσα σκέφτηκα αμέσως πως το ονόμασαν έτσι, θέλοντας να φέρουν μια αίσθηση σύνδεσης με το λιμάνι της Ναυπάκτου και τη θάλασσα. Με μίνιμαλ διακόσμηση που κυριαρχείται από τόνους μπεζ και λευκού, ξύλινες λεπτομέρειες που αποπνέουν ζεστασιά, και προσεγμένα διακοσμητικά στοιχεία, ο χώρος του bar restaurant προσφέρει μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και απόλυτης κομψότητας. Στην όμορφη αυλή του, διακοσμημένη με μεγάλα φυτά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα στο ενετικό λιμάνι, ιδανικό σκηνικό για ένα ρομαντικό δείπνο ή μια χαλαρή συνάντηση με φίλους.
Οταν αποφάσισα να το επισκεφτώ με την παρέα μου, είχα όλη τη διάθεση να απολαύσω ένα ωραίο δείπνο. Η βραδιά κύλησε υπέροχα. Προτιμήσαμε τα τραπεζάκια στην αυλή, κι εκεί χαζεύοντας τις βάρκες, κατέφθασαν νόστιμοι συνδυασμοί με εντυπωσιακά επιτυχημένα αποτελέσματα. Γευστικά πιάτα που επιμελήθηκε με εξυπνάδα και μεράκι ο σεφ Περικλής Καρδαμπίκης, με την ομάδα του. ”Προσφέρουμε πιάτα που αναδεικνύουν την καθαρότητα της πρώτης ύλης, χωρίς περιττές προσθήκες” μου εξήγησε.
Από το μενού αγάπησα ιδιαίτερα το λαβράκι (φρικασέ), που το σερβίρουν με αυγολέμονο και φρέσκα άγρια χόρτα, και το risotto Κολοκύθας με crispy guanciale και φρέσκο κατσικίσιο τυρί. Βέβαια για αρχή παραγγείλαμε τη σαλάτα panzanella με φρέσκια burrata, παξιμάδια, ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό, κι ένα carpaccio Μόσχου με λεμόνι, ημιλιαστά ντοματίνια και flakes παρμεζάνας που συνοδεύσαμε με ένα ωραιότατο ελαφρύ κόκκινο κρασί.
Καθώς τα πρώτα πιάτα μας εξέπληξαν ευχάριστα θελήσαμε να τιμήσουμε τα φρέσκα ζυμαρικά και να δοκιμάσουμε το πιάτο Portobello pappardelle με μανιτάρια, ντοματίνια και μαϊντανό. Οι γεύσεις έδεσαν ωραία και υποσχεθήκαμε πως την επόμενη φορά θα δώσουμε σημασία στα πιάτα με τα κρεατικά.
Το μενού είναι εμπνευσμένο από τη μεσογειακή κουζίνα, με πιάτα που αναδεικνύουν την απλότητα και την πλούσια γεύση των φρέσκων υλικών.
Την ώρα του επιδόρπιου, μια ξαφνική ομοφωνία μάς οδήγησε στο γαλακτομπούρεκο και όχι σε μια τάρτα ή ένα τιραμισού που διαβάσαμε στο μενού. Κι είχαμε δίκιο, καθώς το παραδοσιακό αυτό γλυκό ψήνεται και σιροπιάζεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις, ώστε όταν φτάσει στο τραπέζι να έχει τη σωστή υφή, τη ζεστασιά και το άρωμα που το κάνει πραγματικά μοναδικό. Δε θέλαμε κάτι άλλο. Πιστέψτε με!
Βέβαια κατά τη διάρκεια της νύχτας έμαθα και κάποια νέα σχέδια που έχουν οι ιδιοκτήτες. Όπως το ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να σερβίρουν brunch. Σίγουρα τα Σαββατοκύριακα και κάθε μέρα όσο διαρκούν οι εορτές των Χριστουγέννων. Ετσι, από νωρίς θα γεμίζει ο μπουφές του εστιατορίου με γλυκές και αλμυρές χειροποίητες παρασκευές. Θα περιμένουμε λοιπόν!
Προς το παρόν ο ΜΟLOS ανοίγει την κουζίνα του μετά τις επτά το απόγευμα και το Σάββατο όλο το σκηνικό παίρνει μια άλλη τροπή όταν αναλαμβάνουν γνωστοί dj s να συνοδεύσουν τη γαστρονομική βραδιά με ελληνική μουσική. ”Το πείραμα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, και οι νύχτες έχουν μετατραπεί σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη κέφι και θετική ενέργεια!”, μου είπε ο ιδιοκτήτης Θάνος Ζαβέρδας.
Η είσοδος του εστιατορίου, με τα κρασιά φυλαγμένα σε μια όμορφη προθήκη, αποτελεί ωραία λεπτομέρεια που ολοκληρώνει την αίσθηση πολυτέλειας και ζεστασιάς..
Φεύγοντας συνέχισα να αναρωτιέμαι τι το κάνει τόσο ξεχωριστό και αγαπητό παρόλο που μόλις συστήθηκε. Είναι το αβανταδόρικο σημείο που βρίσκεται, είναι το όνομα του, είναι το μενού [που φλερτάρει ωραία με την ιταλική κουζίνα και οι γεύσεις που βγαίνουν είναι βαθιά νόστιμες] ή απλά το γεγονός πως πάντα μια νέα άφιξη στο χάρτη της πόλης μάς γεννά ωραίες προσδοκίες; Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμη. Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιη είναι, πώς στον MOLO θα επιστρέψω σύντομα με την παρέα μου τώρα που έπιασε σιγά σιγά να χειμωνιάζει.
Στα +: Οι τιμές είναι προσιτές και αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών να προσφέρουν νοστιμιά χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.
Η συμβουλή μας: Τα Σαββατοκυριάκα αλλά και τις ημέρες των εορτών σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο μπαρ. Στο μπαρ εκτός από premium επιλογές σε ποτά, μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασί σας με ένα εκλεπτυσμένο πλατό για δύο, από επιλεγμένα τυριά και εκλεκτά αλλαντικά.
Molos Restaurant Nafpaktos, Νότη Μπότσαρη 4 / τηλ.: 2634 028608 / ανοικτά: Τρ-Σαβ:19:00-03:00 Κυρ: 12:00-03:00 / Instagram / fb