ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Novoville: ΜΕ ΕΝΑ APP ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

Τα καλά νέα~Το app που κάθε δημότης θέλει να έχει στο κινητό του – Διαθέσιμο σε android και στο App Store

Η εφαρμογή novoville στην υπηρεσία των πολιτών του δήμου Ναυπακτίας για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι πλέον πραγματικότητα. Η πρωτοποριακή εφαρμογή «nοvoville» αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο ΞΕΝΙΑ.


Το novoville είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που ενώνει τους Δημότες με τις Δημοτικές Υπηρεσίες και τις πόλεις που ζουν. Μέσα από μια δωρεάν εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα οι Δημότες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα καθημερινότητας και να ενημερώνονται αυτόματα για το στάδιο επίλυσης τους, να μαθαίνουν για σημαντικά γεγονότα και νέα της πόλης τους, να εκφράζουν την άποψη τους για σημαντικά θέματα και να έχουν πρόσβαση σε άλλες διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Από την άλλη πλευρά, οι Δημοτικές Υπηρεσίες χρησιμοποιούν ένα έξυπνο διαχειριστικό σύστημα στο διαδίκτυο όπου διαχειρίζονται τα αιτήματα και την επικοινωνία με τους Δημότες, συλλέγουν επεξεργασμένα δεδομένα και έχουν ζωντανή εικόνα της πόλης 24/7.

Πρόκειται για εφαρμογή που οι δημότες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο (smartphone) και μέσω αυτής να φωτογραφίζουν τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Με την εφαρμογή Novoville οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να:

 • Αναφέρουν προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους (λακκούβες, σκουπίδια κτλ)
 • Λαμβάνουν ενημερώσεις για την πορεία εξέλιξης του προβλήματος που ανέφεραν σε πραγματικό χρόνο
 • Ενημερωθούν για σημαντικά νέα, ανακοινώσεις και δρώμενα του Δήμου τους
 • Εκφράσουν την άποψή τους για θέματα του Δήμου μέσα από σύντομες δημοσκοπήσεις
 • Έχουν πρόσβαση απευθείας σε τμήματα ή υπηρεσίες του Δημου
 • Βρίσκουν απαντήσεις σε διαδικασίες και γραφειοκρατικά ζητήματα
 • Βλέπουν στο χάρτη σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος (φαρμακεία, ΚΕΠ κ.α.)

Πως λειτουργεί:

Η αναφορά ενός ζητήματος γίνεται πανεύκολα σε 5 βήματα:

 1. Επιλογή τοποθεσίας προβλήματος
 2. Λήψη φωτογραφίας
 3. Επιλογή είδους προβλήματος
 4. Προαιρετική προσθήκη σύντομης περιγραφής
 5. Αποστολή της αναφοράς!

Το ξέρετε ό,τι…

 • Το novoville ξεκίνησε πριν από δυόμιση περίπου χρόνια στην Ελλάδα και σήμερα λειτουργεί σε 40 Δήμους της Ελλάδας, της Μ. Βρετανίας, του Βελγίου και της Ελβετίας. Πίσω από τη νεοφυή αυτή εταιρεία βρίσκονται δέκα νέοι επιστήμονες με επικεφαλής τον Φώτη Ταλάντζη και Ηρακλή Μπουραντά.

 • H Μ. Βρετανία αποτελεί μια από τις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως στο επίπεδο ανάπτυξης των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα προς τους πολίτες. Μάλιστα αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της και η εδραίωση της Μ. Βρετανίας  ως παγκόσμιο κέντρο στο Government Technology.

 • «Σήμερα ένας Δήμαρχος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο διεθνώς, έχει περιορισμένες δυνατότητες να γνωρίζει όχι μόνο τι συμβαίνει ζωντανά στην πόλη του, αλλά και να ξέρει την άποψη των δημοτών του για ένα συγκεκριμένο θέμα. Με το novoville αυτό είναι εφικτό και μάλιστα με την ευκολία του κινητού του τηλεφώνου, 24 ώρες το 24ωρο», έχε αναφέρει ο Φώτης Ταλάντζης, συνιδρυτής της novoville.

 • Στα επόμενα σχέδια της εταιρίας είναι να φέρουν στο κινητό του Δημότη κάθε άλλη ηλεκτρονική υπηρεσία που είναι διαθέσιμη στο Δήμο, όπως πληρωμές, έκδοση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών και να αξιοποιήσουν περαιτέρω τα δεδομένα που συλλέγονται για προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τους Δημότες.

⌈novoville_platform_gr⌋

Σχετικά άρθρα