LOCAL · NEWS

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός : Δωρεάν εξέταση μαστού στη Ναύπακτο, την Παρασκευή 10/3

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την πλήρη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Ναυπακτίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, στην πλατεία Φαρμάκη, από τις 9:30 έως τις 3 μ.μ., Δράση Ευαισθητοποιήσης και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, θέλοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Συγκεκριμένα, η Κινητή Ομάδα Υγείας και το Περιφερειακό τμήμα ΕΕΣ Ναυπάκτου, θα βρίσκονται στην πλατεία Φαρμάκη την Παρασκευή (9.30-3 μ.μ.) για να πραγματοποιήσουν δωρεάν κλινική εξέταση μαστού, για γυναίκες όλων των ηλικιών. Στόχος της δράσης είναι η Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για την ενίσχυση του προληπτικού ελέγχου των γυναικών.

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση (ψηλάφηση) γυναικολόγο
  • Συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου
  • Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοψηλάφηση

Ο καρκίνος του μαστού αφορά όλες τις γυναίκες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η μηνιαία αυτοεξέταση, αναφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι καταλυτικός στην πρώιμη διάγνωση νέων κρουσμάτων καρκίνου καθώς η πρόληψη σώζει ζωές.

Η ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι είναι:

– Σε καιρό πολέμου: η συνδρομή και επικουρία στο έργο της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας, η νοσηλευτική περίθαλψη τραυματιών και ασθενών, καθώς και η προστασία των αιχμαλώτων, του άμαχου πληθυσμού και των θυμάτων πολέμου.

– Σε καιρό ειρήνης: η αρωγή και συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το Κράτος και κοινωνικούς φορείς, ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει άκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο φροντίζοντας τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας.  Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του.  Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενεργοποιείται σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για την αποστολή διεθνούς βοηθείας

Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, και συνεχίζει να επιτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Σχετικά άρθρα