THE · LOCALS

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου που ιδρύθηκε το 1964, και αποτέλεσε για δεκαετίες από τα ωραιότερα αθλητικά σωματεία στον τόπο, τα τελευταία χρόνια λόγω διάφορων συγκυριών είχε παρακμάσει. Φέτος, μια ομάδα νέων και παλιών μελών που μέχρι στιγμής φθάνουν τα ενενήντα [90] μέλη, αποφάσισαν να του ξαναδώσουν την παλιά του αίγλη. Αραγε τι να οραματίζονται και πόσο δύσκολο έργο έχουν μπροστά τους;


φωτό: anastasia_papaleonida


«Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί αλλά και κάθε ενήλικα, που ζει σε μια πόλη δίπλα στη θάλασσα, να μυηθεί σε πλήθος ναυταθλητικών αθλημάτων όπως την κολύμβηση, το sup, το kitesurf, το wind surf ή την ιστιοπλοΐα» τονίζει μιλώντας στους Thelocals ο νέος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου της Ναυπάκτου κ. Στέλιος Κοντός.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε οργανωμένες και ασφαλείς εγκαταστάσεις και αμέσως μετά να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα μας με δράσεις. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε με οργανωμένα προγράμματα κολύμβησης για ηλικίες 5-14, νέους και ενήλικες για την ανάπτυξη της ικανότητας κολύμβησης, με βάση τις προδιαγραφές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Στα δε άμεσα αλλά και φιλόδοξα σχέδιά μας είναι η οργάνωση ενός summer camp όπου οι δράσεις θα σχετίζονται όχι μόνο με το υγρό στοιχείο αλλά και με άλλα αθλήματα.»

Μαθαίνω πως στα πλάνα τους είναι και τα μαθήματα sup για κάθε ηλικία. Εξάλλου, το λεγόμενο stand-up paddle είναι από τα new entries στα θαλάσσια σπορ αλλά και από τα πιο αγαπημένα πλέον σε όλον τον κόσμο. «Κάθε βήμα με προσοχή» μου επαναλαμβάνει.

«Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε. Με αργές κινήσεις που θα έχουν διάρκεια μέσα στο χρόνο. Επιθυμία μας είναι να βρούμε υποστηρικτές στο όραμά μας μέσα από τους ανθρώπους της πόλης!»

«Πως θα γίνει αυτό;» τον ρωτώ. «Με μια ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ μπορεί ο καθένας να εγγραφεί ως μέλος του Ομίλου. Η συμβολική αυτή συνδρομή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι αρκετά δαπανηρός!» μου εξηγεί.Οι δράσεις που προηγήθηκαν

Λίγους μήνες πριν ο Ναυτικός όμιλος έδωσε ένα πρώτο δείγμα των διαθέσεων που έχει καθώς συμμετείχε ενεργά τόσο στη διοργάνωση του ‶2022 Lepanto Formula Kite Europeans Championship‶ το οποίο φιλοξένησε η Ναύπακτος από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, όσο και στη δράση ‶Κωπηλατούμε και θυμόμαστε…‶. Ήταν η πρώτη φορά όπου γονείς που υπέγραψαν για να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους συμμετείχαν μαζικά σε μια δράση. Κωπηλάτησαν στα νερά της Ναυπάκτου ως ελάχιστο φόρο τιμής τους μικρούς ήρωες που έδωσαν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας και συγκίνησαν με τη γενναιοδωρία της ψυχής τους.Το τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας

Αμέσως μετά την εκλογή του νέου συμβουλίου αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσει το τμήμα ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας για ενήλικες. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την ‶τέχνη‶ της ιστιοπλοΐας είτε ως άθλημα για την συμμετοχή τους σε αγώνες είτε για λόγους ψυχαγωγίας. Ολοκληρώνοντας τη σχολή, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του Διπλώματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας ‶Skipper‶. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να συμμετέχουν και σε αγώνες, εφόσον το επιθυμούν. Μοναδικές προϋποθέσεις για να συμμετάσχει κανείς στη Σχολή –εκτός από τη διάθεση και την αγάπη για τη θάλασσα– είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να γνωρίζει κολύμπι.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βιαστούν καθώς τη Δευτέρα 20 Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα συμμετοχής. Στα τμήματα οι ενήλικες θα εκπαιδεύονται σε 6 πρακτικά και 6 θεωρητικά μαθήματα με τους πλέον σύγχρονους τρόπους, τα οποία θα διαρκέσουν λιγότερο από δύο μήνες. Οι ημερομηνίες για την κάθε σειρά μαθημάτων θα δοθούν από τους υπεύθυνους της σχολής λίγο πριν την έναρξή τους.


πληροφορίες:

τα μέλη του Δ.Σ είναι: Στέλιος Κοντός, Μυρτώ Κιμινουλάκη, Λάμπρος Κατσινίκας, Νεκταρία Καζανά, Φιλιώ Αθανασίου, Σταυρούλα Λιακώνη, Αναστασία Παπαλεωνίδα, Νάσος Βούλγαρης, Γιώργος Μελίστας, Γιώργος Τσάβαλος, Κωνσταντίνος Γονατάς, Αντώνης Μεσίρης & Παντελής Σαμπανιώτης.

Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου [Αλσύλλιο Γριμπόβου] ● fbinstagram ● τηλ. επικοινωνίας: 6937243222

Σχετικά άρθρα