peris michos
THE · LOCALS

Ο ΠΕΡΗΣ ΜΙΧΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ!

⌈Μίλα μας για την πόλη σου!⌋

Ο #λοcal Πέρης Μίχος μιλάει για την Ναύπακτο, την πόλη στην οποία μεγάλωσε και αποφάσισε να κάνει οικογένεια & θυμάται με νοσταλγία τα αγαπημένα στέκια που σύχναζε με τις παρέες του.

⌈Photos: Charlie Pappas⌉ ^ ⌊Συνέντευξη: Μαρίνα Τσαματσούλη⌋

Η φωτογράφιση έγινε στην ταράτσα και στο δώμα του σπιτιού του που μοιάζει περισσότερο με το μυστικό του “μουσικό” καταφύγιο.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ″προνομιούχος″ που ζεις στην Ναύπακτο; 

Η ίδια η πόλη. Καθώς και το ότι η οικογένεια μου, οι παιδικοί μου φίλοι, η γειτονιά μου και οι δίσκοι μου βρίσκονται εδώ.

Τι είναι αυτό που σε ξενερώνει περισσότερο σ΄αυτήν; 

Δεν υπάρχει κάτι να με ξενερώνει…. Η “διαφορετική” νοοτροπία μερικών ανθρώπων γύρω μας – που πιθανόν να με ενοχλεί – δεν είναι χαρακτηριστικό μιας πόλης, υπάρχουν παντού και ευτυχώς μεγαλώνοντας έχω μάθει να προσπερνάω ό,τι με ξενερώνει.

Σε ποια καφετέρια είναι πιο πιθανό να σε πετύχουμε ένα Σάββατο πρωί; 

Το πρωί θα με πετύχετε σίγουρα στη Λαïκή, στο ψαράδικο του Λόη και το καφεδάκι μου το πίνω στον φούρνο της Ελένης στην γειτονιά μου!

Που θα πας το γιό σου για παγωτό; 

Τι ωραίο το παγωτό!!! Πιτσιρικάδες τα παίρναμε στα περίπτερα από τέλη Μαρτίου μέχρι κάποια στιγμή το φθινόπωρο, όπου και κλείνανε τα ψυγεία τους. Ευτυχώς πλέον βρίσκεις παγωτό όλο το χρόνο. Του Αλέξη του αρέσει το μπανόφι του Γαλανάκη και δεν του χαλάω εύκολα χατίρι!

Ποιο μαγαζί, από αυτά που έχουν κλείσει, θυμάσαι με νοσταλγία; 

Νοσταλγία από το αρχαίο Νόστος – παρελθόν και Άλγος – πόνος. Γλυκόπικρα συναισθήματα που προκαλούνται από την λαχτάρα του γυρισμού σε ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος… Δεν νοσταλγώ αλλά θυμάμαι με ευχαρίστηση: την Οδό Ονείρων (του Βασίλη), τα πρώτα 3-4 χρόνια του Club cinema, καλοκαίρια στην Adagio, τον Ψυχαγωγό του Καρατζούνη στην παραλία Ψανής, τo Grand Café της Γωγώς στο στενοπάζαρο. Παρέες μουσικές & μπύρες πολλές.

Ποια ήταν η καλύτερη νύχτα που θυμάσαι να έχεις ζήσει στην πόλη σου; 

Δύσκολη ερώτηση, είναι πολλές οι καλύτερες νύχτες… Επιλέγω το παρόν, νύχτα στην ταράτσα μας, παρέα με Χριστίνα, Αλέξη, μουσική και μια ωραία μακαρονάδα!

Ποια είναι η αγαπημένη σου παραλία και γιατί; 

Ψανή, γιατί απλά εκεί είναι όλα μας τα καλοκαίρια.

Ποιος είναι εκείνος ο κάτοικος της Ναυπάκτου που θεωρείς local hero

Δημήτρης Ασημακόπουλος – εκκεντρική ενδυματολογική κομψότητα!

Τι θα έφτιαχνες στο Κάστρο αν σου δινόταν αυτή η ευκαιρία; 

Ένα τελεφερίκ να ενώνει το Κάστρο με το Λιμάνι.

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο στη Ναύπακτο, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή του ηλίου

Μου αρέσουν περισσότερο οι ανατολές στην Ναύπακτο, ειδικά τον χειμώνα από το Λιμάνι. Το Κάστρο σίγουρα είναι πολύ ωραίο σημείο για να απολαύσεις και τα δύο!

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να έχεις στη Ναύπακτο ώστε να μην χρειάζεται να πας αλλού; 

Θέλω να πηγαίνω και αλλού!!!

Αν η Ναύπακτος ήταν τραγούδι, ποιο θα ήταν; 

Lepanto Stream, είναι instrumental και περιμένει να κυκλοφορήσει σε βινύλιο!

Κι αν μπορούσες να φέρεις ένα συγκρότημα να παίξει στην πλαζ, αυτό ποιο θα ήταν; 

Μπορώ να φέρω πολλά περισσότερα, αλλά αφού με περιορίζεις….The Sound Explosion.

Στο δώμα του αναβιώνουν μπάντες με θρυλικούς ήχους της ψυχεδέλειας, του γκαράζ, του ροκ ν’ ρολ και του σέρφ. Ο ίδιος με νοσταλγική διάθεση έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό χώρο με ένα προσωπικό ηχητικό και αισθητικό στιλ που σε ταξιδεύει χωρίς να το καταλάβεις.

Το τελευταίο του τεύχος του fanzine περιοδικού με τίτλο LOST IN TYME.

Ο φωτογράφος μας Charlie Pappas από το Memphis αναγνώρισε πατρίδα….και χωρίς ίσως να το γνωρίζει κατάφερε μέσα με μια μόνο λήψη να συμπεριλάβει τόσα πολλά πράγματα από τον προσωπικό κόσμο της μουσικής! Μία φωτογραφία δεκάδες ιστορίες μέσα της…


O Πέρης Μίχος εργάζεται στο δήμο Ναυπακτίας ως ηλεκτρολόγος και είναι πατέρας του 10χρονου Αλέξη. Μεγάλωσε στην Ναύπακτο και αποφάσισε να ζήσει μόνιμα σ’ αυτή. Τον ελεύθερο χρόνο του μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί με τις ερασιτεχνικές εκδόσεις ως δημιουργός του fanzine LOST IN TYMEενός εντύπου με τη μορφή μικρού περιοδικού που αφορά την μουσική garage. Τελευταία ασχολείται περισσότερο με την δισκογραφική εταιρία που έχει ιδρύσει κάτω από το ίδιο όνομα.

Στους @ΤΗΕλocals

της Ναυπάκτου αφιερώνει το τραγούδι

“It’s ok” των Dead Moon

Σχετικά άρθρα