THE · LOCALS

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ: 21 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ

[Οι επιλογές των @THE.LOCALS] / κείμενο+φωτό: Μαρίνα Τσαματσούλη

Ψάχνεις γυαλιά ηλίου που σέβονται τα μάτια σου και υπηρετούν το μοναδικό, προσωπικό σου στιλ; Αναζητάς χειροποίητα γυαλιά σε εξαιρετικα σχέδια ή απλά θες να ξέρεις ποιον οπτικό να εμπιστευτείς ακόμη και με κλειστά μάτια, σε κάθε ανάγκη που θα σου προκύψει; Τι θα λέγατε τώρα, αν σας πούμε πως βρήκαμε για εσάς τα απόλυτα καλοκαιρινά, χειροποίητα γυαλιά και τον μοναδικό οπτικό της πόλης μας που διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα για τη ψηφιακή λήψη κέντρων της Hoya που βοηθά στην άμεση προσαρμογή του διοπτροφόρου με τα καινούργια του πολυεστιάκα γυαλιά.


Η πολυετή  εμπειρία του στο χώρο εγγυάται για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

[Ο οπτικός Σωτήρης Γιαννίκας]


Δεν είναι ψέμα, είναι ο Σωτήρης Γιαννίκας, που με πολλή γνώση, αγάπη, προσοχή στην κάθε ανάγκη του πελάτη αλλά και 21 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, κατάφερε να αναδείξει το κατάστημα οπτικων του στην οδό Νότη Μπότσαρη σε σημείο αναφοράς για την αγορά γυαλιών ηλίου, οράσεων, σκελετών και φακών επαφής, κερδίζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Όπως μας λέει ο ίδιος, «η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς είναι να βλέπουμε τους ανθρώπους να μας εμπιστεύονται και ακόμη κι αν έχουν φύγει για κάποιο διάστημα να επιστρέφουν!».

Ενα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του καταστήματος είναι η άψογη εξυπηρέτηση και το μοναδικό after sales service καθώς διαθέτει ένα μικρό εργαστήριο αλλά άρτια εξοπλισμένο για την κατασκευή, επιδιόρθωση και εφαρμογή των γυαλιών και κρυστάλλων κάθε τύπο. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε ακόμη και για τα πιο σοβαρά ζητήματα όρασης και μπορείτε να είστε βέβαιοι πως αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα, μέσα από την τεχνογνωσία του ιδιοκτήτη.

Εδώ, θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τους φακούς επαφής με τρόπο ώστε να εξοικονομείτε χρόνο στην καθημερινότητα σας. Επίσης θα βρείτε τον φακό οράσεως που θα καλύψει τις ανάγκες σας. Και το πιο σημαντικό, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα για τη ψηφιακή λήψη κέντρων της Hoya που βοηθά στην άμεση προσαρμογή του διοπτροφόρου με τα καινούργια του πολυεστιακά γυαλιά. Πρόκειται για τον πλέον επαγγελματικό έλεγχο και το οποίο βρίσκεται αποκλειστικά στο κατάστημα οπτικών του Γιαννίκα.

Πέρα από το κομμάτι της οράσεως, η διαρκής και μακροχρόνια συνεργασία του καταστήματος με τα μεγάλα brand names του κλάδου του δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα, καθώς και την ευχέρεια να προσφέρει τεράστια ποικιλία στην καλύτερη δυνατή τιμή. Ενδεικτικά, στα ράφια του θα θαυμάσετε τις τελευταίες δημιουργίες των οίκων Ana Hickmann, Paul Frank, Ray ban, Lussile, Rebecca Blu, WEAREEYES και στην βιτρίνα του θα βρείτε premium brands που αποτελούν από μόνα τους ένα fashionstatement.


Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την ισπανική MO και την ολοκαίνουργη ΦΑΟS, με σήμα το ελληνικό γράμμα “Φ”. «Τα ΦΑΟS, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, είναι χειροποίητα γυαλιά ηλίου που την ονομασία τους την πήραν από την λέξη φῶς – φάος» μου εξηγούν όσο τα χαζεύω στην βιτρίνα.

Στη σύντομη επισκεψή μου δεν μπορούσα παρά να τον ρωτήσω «τι πρέπει να προσέχουμε χειμώνα-καλοκαίρι». «Μην αγοράζετε γυαλιά εκτός οπτικών καταστημάτων», μου είπε καταφατικά ο Σωτήρης. «Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στα μάτια είναι διπλάσια από το να μην φοράς καθόλου γυαλιά. Γιατί όταν δεν είναι σωστά απορροφητικός ο φακός η κόρη καθώς διαστέλλεται δέχεται μεγαλύτερη ακτινοβολία».

Επιπλέον συγκράτησα 3 σημαντικές συμβουλές για την σωστή επιλογή γυαλιών γενικώς: ● Στην επιλογή του σκελετού προσέχουμε να φέρουν την ένδειξη CE. ● Καλό είναι να επισκεπτόμαστε τον οφθαλμίατρο μια φορά το χρόνο για παρακολούθηση της υγείας του ματιού και τυχόν αύξηση μιας διαθλαστικής ανωμαλίας όπως μυωπία, υπερμετρωπία κα. ● Εσείς που, φοράτε φακούς επαφής, πρέπει να έχετε πάρα πολύ καλή ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται καθώς και τα όρια διάρκειας ζωής του κάθε φακού.

[Οπτικά Γιαννίκας, Νότη Μπότσαρη 29 Ναύπακτος * Instagram ]

Σχετικά άρθρα