ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ “ΚΑΝΕΛΛΟΣ”: ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΡΙΖΕΣ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ
κείμενο+Μαρίνα Τσαματσούλη [ΤΗΕ λοcal- SHOPPER]
Το μαγαζί με λευκά είδη, κουρτίνες και υφάσματα ”ΚΑΝΕΛΛΟΣ” είναι μια πραγματική όαση για όσους αγαπούν την ποιότητα και την παράδοση. Η πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί για να ανανεώσω τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού εξελίχθηκε σε μια εμπειρία γεμάτη έμπνευση και θαλπωρή. Η βιτρίνα του καταστήματος είναι από μόνη της ένας λόγος να σταματήσει κανείς και να αφεθεί στη γοητεία των καλοστημένων λευκών ειδών και διακοσμητικών. Μια βιτρίνα που αφηγείται κάθε φορά μια νέα ιστορία με υφές, χρώματα και μοτίβα. Αυτός ο “ναός” των λευκών ειδών δεν είναι απλώς ένας εμπορικός χώρος, αλλά ένας τόπος γεμάτος ιστορία.

Πράγματι το κατάστημα “Κανέλλος” είναι ένας χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία και την εμπειρία, καθώς η παρουσία του στην τοπική αγορά ξεπερνά τις πέντε δεκαετίες. Από την αφετηρία του το 1972, όταν η οικογένεια Κανέλλου επέστρεψε από την Αυστραλία γεμάτη όνειρα και όρεξη για δουλειά, κατάφερε να κατακτήσει την αγορά της Ναυπάκτου και να γίνει το πιο γνωστό όνομα στον χώρο των υφασμάτων. Με σκληρή δουλειά, επιμονή και αφοσίωση στην ποιότητα, το κατάστημα δημιούργησε μια σταθερή βάση πελατών. Η επίσκεψη στο κατάστημα της οικογένειας Κανέλλου ήταν για μένα, από παιδί, μια ξεχωριστή εμπειρία. Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις βόλτες στην αγορά της Ναυπάκτου με τη μητέρα μου. Πάντα κατέληγαν, σχεδόν μοιραία, στο μαγαζί τους, ένα σημείο αναφοράς για τις νοικοκυρές της εποχής, όταν ακόμη βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

Στις πρώτες δεκαετίες λειτουργίας του, το κατάστημα επικεντρωνόταν σε υφάσματα για ρούχα, ενώ η μητέρα της οικογενειακής επιχείρησης έραβε λιόπανα και σεντόνια, και ο πατέρας έκανε χονδρική πώληση κατ’ αποκλειστικότητα από βιοτεχνίες υφασμάτων κι εφοδίαζε όλη την περιοχή. Το 1981 το κατάστημα μεταφέρθηκε στο σημείο που βρίσκεται και σήμερα, στην οδό Αθηνών, και ο μεγάλος γιος της οικογένειας Γιάννης, διαμόρφωσε την ταυτότητα του μαγαζιού για τα επόμενα χρόνια. Το 2003 αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης ο μικρότερος γιος της οικογένειας Χρήστος. Ήταν μια περίοδος ανακαίνισης και αναπροσαρμογής. Με φρέσκες ιδέες και όραμα, ο Χρήστος οδήγησε το κατάστημα σε μια νέα εποχή, στρέφοντάς το αποκλειστικά στα λευκά είδη και εμπλουτίζοντας την ποικιλία με ειδικά υφάσματα για οικιακή χρήση και κουρτίνες.


Η δεύτερη σημαντική αλλαγή ήρθε το 2017, όταν η Μαρία Λόη, με τη δημιουργική της ενέργεια, έγινε συνέταιρος. Από τότε η Μαρία και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει μια ισορροπημένη συνεργασία που αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς τους. ”Η Μαρία δεν είναι απλώς μια συνέταιρος. Είναι η “καλλιτεχνική ψυχή” του καταστήματος”, μου λέει ο Χρήστος. Κι αλήθεια, με το αλάνθαστο αισθητικό της κριτήριο, δημιουργεί εντυπωσιακές βιτρίνες που τραβούν αμέσως τα βλέμματα., όπως η χριστουγεννιάτικη για άλλη μια χρονιά. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά επικοινωνιακή και καταφέρνει να κάνει κάθε πελάτη να νιώθει οικεία και άνετα.

Ο Χρήστος, από την άλλη, είναι ο “ειδικός της ουσίας”. Η εμπειρία του στα υφάσματα είναι ανεκτίμητη, καθώς γνωρίζει από μικρός την αγορά και συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες για να φέρει τις καλύτερες ποιότητες στα λευκά είδη του καταστήματος. ”Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία όσο μπορούμε, επιλέγοντας τα καλύτερα προϊόντα από ελληνικές εταιρείες”, εξηγεί.


Και οι δύο τους φέρουν στις πλάτες τους μια βαθιά σύνδεση με το εμπόριο και τα υφάσματα, που ξεκινά από τα παιδικά τους χρόνια. Ο Χρήστος μεγάλωσε μέσα στο κατάστημα των γονιών του, ανάμεσα σε υφάσματα και τόπια, μαθαίνοντας από νωρίς την αξία της ποιότητας και της δεξιοτεχνίας. Η Μαρία, κόρη ράφτη, έχει βιώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της σωστής ραφής και της διαχρονικής αισθητικής. Η συνάντησή τους δεν ήταν απλώς τυχαία, αλλά θα λέγαμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Μην ξεχάσω να αναφέρω και την παρουσία της Σοφίας, που συμπληρώνει αρμονικά την ομάδα. Η Σοφία, το νεότερο μέλος της ομάδας, εκτός από την εξυπηρέτηση των πελατών, έχει αναλάβει και την παρουσία του καταστήματος στα social media. Φροντίζει επίσης και το e-shop του καταστήματος, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς με νέες παραλαβές, κάνοντας τα προϊόντα διαθέσιμα σε κάθε γωνιά της χώρας.
«Έχουμε επικοινωνία με τον κόσμο, η σχέση μας δεν είναι απρόσωπη», εξηγεί η Μαρία. «Δεν θέλουμε να φύγει κανείς παραπονεμένος», προσθέτει με ειλικρίνεια. Η όμορφη συζήτησή μας διακόπηκε ευχάριστα από μια πελάτισσα, η οποία διάλεγε ένα χριστουγεννιάτικο καρέ. «Εδώ θα βρεις ό,τι θες», μου είπε με χαμόγελο. «Από το πιο φθηνό μέχρι το πιο ακριβό στο είδος του. Το μαγαζί είναι το καλύτερο!». Οι στιγμές αυτές αποδεικνύουν ότι, είναι ένας χώρος όπου οι πελάτες νιώθουν οικειότητα και εμπιστοσύνη, βρίσκοντας πάντα την προσωπική φροντίδα και την εξαιρετική ποιότητα που αναζητούν. Αρκεί να έχεις διάθεση να ανακαλύψεις όλα όσα έχει στις προθήκες του. Αν ψάχνετε έμπνευση για τις γιορτές ή απλώς θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά φινέτσας στον χώρο σας, μια επίσκεψη εδώ είναι απαραίτητη.

Η χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, είναι ένα αληθινό στολίδι αποπνέοντας ζεστασιά και γιορτινή ατμόσφαιρα




Τις υπόλοιπες μέρες θα βρείτε τα καλύτερα ελληνικά brands σε λευκά είδη για όλους του χώρους του σπιτιού, ολοκληρωμένες προτάσεις για παιδικά/βρεφικά, κουρτίνες, χαλιά μοντέρνα και οικονομικά, στρώματα καθώς και είδη για ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Ενα μεγάλο αβαντάζ, είναι και το ότι αναλαμβάνουν με μεράκι και φροντίδα το ράψιμο σε κουρτίνες και ό,τι αφορά την ένδυση σπιτιού και επαγγελματικού χώρου. Είτε πρόκειται για ένα απλό κάλυμμα είτε για μια ολόκληρη διακόσμηση σπιτιού, η Μαρία δημιουργεί προϊόντα που αναδεικνύουν το χώρο και ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.




-info
-/ Που βρίσκεται: Αθηνών 20, τηλ. 2634027230, -/ Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 με 14:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00. -/ Τι θα βρεις: Τις καλύτερες επιλογές από επώνυμα προϊόντα κορυφαίων brands όπως ΝEF-NEF, Greenwich Polo Club, ΚΕΝΤΙΑ, Borea, Guy Laroche, κ.α
-/ e-shop & social media : www.cinnamonhome.gr & instagram




