ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Charles Bukowski «Η Αγάπη είναι ένας Σκύλος από την Κόλαση» – στο θέατρο actΕίναι η Αγάπη είναι ένας Σκύλος από την Κόλαση!;
Μία πραγματική, «καταραμένη», ιστορία αγάπης, αυτή του ποιητή με την Λίντια, τον μεγάλο του έρωτα, γίνεται αφορμή για μια μυθοπλασία, ένα (πιθανό) φόνο και πολλά ερωτήματα.


Η Θεατρική Ομάδα 2510 παρουσιάζει στο θέατρο act το έργο “Charles Bukowski Η Αγάπη είναι ένας Σκύλος από την Κόλαση!” του Ανδρέα Ζαφείρη.

Η πραγματική ιστορία αγάπης του Τσαρλς Μπουκόφσκι με την Λιντία, τον μεγάλο του έρωτα, ενέπνευσε ένα μυθοπλαστικό έργο.


Ο Charles Bukowski, ( ή μάλλον το alter ego του, ο «Χανκ Τσινάσκι»), ο «μεγαλύτερος ποιητής της Αμερικής», σύμφωνα με τον Ζαν Πολ Σαρτρ, ο αιώνιος κυνηγός του πραγματικού εαυτού, με την ελευθεριάζουσα γλώσσα και το μεστό νόημα, συναντάει και αναμετριέται με το μεγάλο ερώτημα της Αγάπης και του Έρωτα.
Είναι ο Έρωτας Αλλοτρίωση ή Ελευθερία; Ένας σκύλος από την Κόλαση ή ένα κρυφοκοίταγμα στον Παράδεισο; Και, τελικά, μπορεί κάποιος να αγγίξει την Αλήθεια και τη Λύση, χωρίς να αναμετρηθεί με τους δαίμονές του;
Η τελική απάντηση θα περάσει μέσα από ένα Θάνατο. Αλλά και ένα Φόνο, που ίσως γίνει, ίσως και όχι.
Το σύγχρονο θρίλερ και η αρχαία Τραγωδία συναντούν τον «βρώμικο» Ρεαλισμό, το Μπουκοβσκικό σύμπαν του περιθωρίου, του ερωτισμού, της αμφισβήτησης και της ανείπωτης σκληρότητας. Για να μας αποδείξουν ότι τελικά, όπως λέει και ο «Χανκ Τσινάσκι», στο έργο: «Η Ομορφιά υπάρχει στην αλήθεια! Όσο σκληρή κι αν είναι… Γιατί η αλήθεια που μιλάει για την ασχήμια, είναι όμορφη»!


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Παίζουν: Λουκάς Ξαπλαντέρης, Αμελί Τριπαμπούκη, Κατερίνα Προκόπη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριαλένα Μπόη.
Φωτογράφοι: Παναγιώτης Λουκόπουλος, Μαριαλένα Μπόη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

  • Ημέρες Παραστάσεων: Πέμπτη 16/6 και Παρασκευή 17/6 στις 21.30
  • Διάρκεια: 100 ‘
  • στο Θέατρο act: Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα
  • Εισιτήρια: Κανονικό 12 €, Φοιτητικό/Μειωμένο/ΑΜΕΑ: 8 €
  • Κρατήσεις θέσεων: 2610272037 – 6936122263

Σχετικά άρθρα