ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: “Φορώντας χρώματα ανοιχτά” η συναυλία με Κότσιρα, Νέγκα και Βουλγαράκη

Συναυλία με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την αποδημία του ποιητή Γιώργου Σεφέρη την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στο Εργοστάσιο Τέχνης “Θάνος Μικρούτσικος”.

Από το ποίημα «Άνοιξη μ.Χ.» ο τίτλος μας.

«Φορώντας χρώματα ανοιχτά» και σιγοτραγουδώντας «ανάμεσα στην ισημερία της άνοιξης και την ισημερία του φθινοπώρου» ποιήματα του πρώτου νομπελίστα ποιητή μας, συντονιζόμαστε με το εύρωστο πνεύμα αισιοδοξίας, υπομονής και παρότρυνσης που διατρέχει το σεφερικό έργο. Συντονιζόμαστε με αυτό το «λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», κρατώντας κι εμείς τη ζωή μας όπως κράτησε ο ποιητής τη δική του: «ψιθυριστά μέσα στην απέραντη σιωπή».

Ερμηνευτές πρώτης γραμμής, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Παντελής Κυραμαργιός και η Δήμητρα Σελεμίδου, θα τραγουδήσουν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία έχουν απευθυνθεί στο συναίσθημα του κόσμου και ως τραγούδια με μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών.

Της πρώτης γραμμής κι ο Γιάννης Στάνκογλου θα αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή στα τραγούδια που περιλαμβάνουν αφήγηση και θα αποδώσει αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία θα συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και θα σκιαγραφούν για το κοινό την προσωπικότητα του ποιητή.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος (πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ) Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Το μουσικό μέρος θα αναλάβει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»Δήμου Πατρέων με τη μεσογειακή χροιά των μαντολίνων της. Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου. Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί:

  • Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πιάνο
  • Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μαντολίνο
  • Κώστας Μιχαλός: κιθάρες
  • Hρακλής Παχίδης: τύμπανα
  • Δημήτρης Ντούτσουλης: κοντραμπάσο
  • Συμπράττει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διδασκαλία Χορωδίας. Εναρμονίσεις: Νίκος Χιώτογλου.
  • Συμπράττει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Διδασκαλία Χορωδίας: Λίνα Γερονίκου. Ενορχηστρώσεις: Νίκος Χιώτογλου, Κωνσταντίνος Γκιβίσης.
  • Επιμέλεια προγράμματος: Αγαθή Δημητρούκα.

⇀Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/…/forontas-xromata…/…Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος, Πάτρα

Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021, 21:30 Φορώντας χρώματα ανοικτά / Μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Σχετικά άρθρα