THE · LOCALS

ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ “ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ” ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ CENTRO PORTO

⌈ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΛΟΚΑΛ⌋ pt #9


Δοκίμασα το βραβευμένο μεσογειακό μενού του Centro Porto και σας λέω τις εντυπώσεις μου.

Το οικείο σε όλους εμάς που ζούμε στη Ναύπακτο Centro Porto μπορεί να κρατάει το ίδιο καθημερινό ρεπερτόριο γεύσεων, ωραίων μουσικών επιλογών και άψογα ενημερωμένου μπαρ αλλά ανεβαίνει δύο επίπεδα, μετά την βράβευση που απέσπασε στην τελετή απονομής των Restaurant 100 awards στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα καθώς αναδείχτηκε ένα από τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας στην κατηγορία ‘Μεσογειακή Κουζίνα‘.

Παρόλα αυτά και παρά την συγκεκριμένη διάκριση εγώ ήθελα να πορευτώ με γνώμονα τον ουρανίσκο και τους γευστικούς μου κάλυκες. Και έτσι έγινε. Έκλεισα τραπέζι ανέβηκα στον πάνω όροφο και αποφάσισα να χαιδέψω τις αισθήσεις μου με ωραίες μεσογειακές γεύσεις και αρώματα με θέα στο μοναδικό ενετικό λιμάνι.  Όπως καταλαβαίνετε ήταν κάπως άκομψο από μέρους μου να δοκιμάσω όλο το μενού γι αυτό και ζήτησα βοήθεια από την οικοδέσποινα Αφροδίτη Κουμπίου.

Μετά από μια μικρή περιήγηση αρκετά περιγραφική από μέρους της για το πως εμπνεύστηκαν τις ξεχωριστές γεύσεις που συνθέτουν το μενού, με την υπογραφή του Executive Chef Δημήτρη Πολυγένη, πόση σημασία δίνουν στην ποιότητα και πόσο υποστηρίζουν στα πιάτα τους τις αυθεντικές πρώτες ύλες του τόπου μας, άρχισα να είμαι πολύ περιέργη για ό,τι θα δοκιμάζα.Από τα ορεκτικά μου πρότεινε να γευτώ τη φέτα δημητριακών σερβιρισμένη με μία εξαίσια, ολίγον ξινή, μαρμελάδα από σύκα. Wow, τι να λέμε τώρα!

 Από τα κυρίως πιάτα δοκίμασα Τagliata από Βlack Αngus σερβιρισμένη με Fiocchetti γεμιστά με αχλάδι και γκοργκοντζόλα. Το μοσχαρίστιο Black Angus έμοιαζε με μια ωδή στο καλό κρέας και είχε πλέον θρονιαστεί στους γευστικούς μου κάλυκες που δεν έλεγε να φύγει για να συνεχίσω το ταξίδι μου στις γεύσεις.

Μικρή αλλά σημαντική υποσημείωση: μόλις συνήλθα από το υπέροχο ψήσιμο το Angus άρχισα να δίνω σημασία στα φρέσκα ζυμαρικά.

Τα Fiocchetti, βρασμένα στην εντέλεια, είχαν παντρέψει άψογα τον -αγαπημένο για τους ιταλούς συνδυασμό -γκοργκοντζόλα με αχλάδι. Πιάτο πλούσιο, βαθιά νόστιμο και χορταστικό, μα με έναν μαγικό τρόπο, ελαφρύ.

Η Αφροδίτη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί, γι΄ αυτό επέμενε να ταιριάξω κατάλληλα τα πιάτα μου με ένα λευκό δροσερό αλλά και φινετσάτο από το Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά.

 Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συνεχίσω, αλλά είπα να μην το παρακάνω. Με ελάχιστο, έως ανύπαρκτο χώρο στο στομάχι, δοκίμασα και ένα ελαφρύ επιδόρπιο, τιραμισού, γλυκό απολύτως ταιριαστό, ακόμη και μετά από ένα πλήρες δείπνο.

Αποχαιρετώντας την, σκεφτόμουν πως το μενού του CENTRO PORTO δεν είναι καθόλου φλύαρο αλλά δίνει έμφαση στις καθαρές γεύσεις που μπορείς να τις καταλάβεις· που δεν σε μπερδεύουν αλλά σίγουρα σε ‘ταξιδεύουν΄ γευστικά· και την ίδια στιγμή αποφάσισα πως σύντομα θα επιστρέψω εκεί, στο ίδιο σημείο κάποιο άλλο βράδυ μέσα στην Άνοιξη!

→@centroportonafpaktos / Φορμίωνος 9 • Ναύπακτος 

 

 

Σχετικά άρθρα