ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Η έκθεση της Κατερίνας Θεοδώρου συνεχίζεται στη “Διέξοδο”

Με σοβαρή ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Θεοδώρου που φέρει τον τίτλο «Με τις δυνάμεις του βλέμματος». 

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που πραγματοποιείται στους ανακαινισμένους χώρους της «Διεξόδου» μετά το άνοιγμα των μουσείων, και περιλαμβάνει τριάντα έργα παραστατικής ζωγραφικής από λάδι σε μουσαμά, σε μικρές και μεγάλες επιφάνειες. Θεματογραφία τους εκφραστικά πρόσωπαπου καλούν τον θεατή για μια συνομιλία μαζί τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί κάθε ΠαρασκευήΣάββατο και Κυριακή με ελεύθερη είσοδο, 11 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ, ενώ για οργανωμένες επισκέψεις επισκεπτών όλες τις ημέρες της εβδομάδος μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία του Μουσείου

λίγα λόγια για την Αικατερίνη (Κατερίνα) Α. Θεοδώρου

 …γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο.
Τα πρώτα της μαθήματα στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο τα διδάχτηκεστο «Κέντρο Τεχνών Πλάκα» ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματακαλλιτεχνικής φωτογραφίας στο «Φωτογραφικό Κύκλο» από τον Πλάτωνα Ριβέλληκαι εγκαυστικής και αγιογραφίας στο εργαστήριο της Ι.Μ. Γλυφάδας.
Ο κύκλος των ζωγραφικών μαθημάτων της ολοκληρώθηκε στην ομάδα τέχνης «Σημείο» με δασκάλους τον Γιώργο Ρόρρη και την Κάλλια Τριανταφύλλου.
Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Δίδαξε ζωγραφική στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και η έκθεσή της«Με τις δυνάμεις του βλέμματος» στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος»της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου είναι η πρώτη της ατομική.Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Ζει και εργάζεται στην Αργυρούπολη.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. 

Σχετικά άρθρα