ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Horton hears a Who – AΠΟΨΕ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Τεχνουργείον φιλοξενεί στην οθόνη του για τους μικρούς μας φίλους μια υπέροχη ταινία! Το 1954 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Horton Hears a Who!» από τον συγγραφέα και καρτουνίστα Δρ. Σους, του οποίου τα βιβλία συγκαταλέγονται στα καλύτερα της οικογενειακής λογοτεχνίας, έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες.

Έπειτα από 50 και πλέον χρόνια από αυτή την έκδοση του Δρ. Σους (του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Θίοντορ Σους Γκέισελ), οι δημιουργοί του «Ice Age» και οι κωμικοί Τζιμ Κάρεϊ και Στιβ Καρέλ μεταφέρουν το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη σε ένα animation που εγγυάται άφ5.1.2020θονο γέλιο!

Η ταινία μας παρουσιάζει τον ευφάνταστο ελέφαντα Χόρτον, ο οποίος μια μέρα ακούει μια κραυγή βοηθείας από ένα μικρό κύμα σκόνης που πλανιέται στον αέρα. Αν και ο ίδιος δεν το γνωρίζει, σ’ αυτό το κύμα σκόνης κατοικεί… ένας ολόκληρος πληθυσμός, οι κάτοικοι του Who-ville, οι μικροσκοπικοί Whos, με αρχηγό τους τον Δήμαρχο. Αν και γελοιοποιείται και απειλείται από τους γείτονές του, που νομίζουν ότι έχει χάσει τα λογικά του, ο Χόρτον αποφασίζει να βοηθήσει αυτό το μικρό σωματίδιο… γιατί «ένα άτομο είναι πάντα ένα άτομο, άσχετα πόσο μικρό είναι»!

Το μότο του Χόρτον είναι ότι «ένας ελέφαντας είναι πιστός 100%», που αποδεικνύει την τιμιότητά του και την απόφασή του να μην εγκαταλείψει την αποστολή του να βρει ένα νέο σπίτι για το μικρό σωματίδιο που κατοικεί στον απίστευτο κόσμο του Who-ville.

ινφο: Τεχνουργείον, Δημ. Πλαστήρα 48, Γρίμποβο Ναυπάκτου

Κυριακή 5/1/2020 – ώρα: 18:00 – 19:30

Σχετικά άρθρα