ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

«ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ», ένα αφιέρωμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Περιοχής Πατρών και ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιούν διήμερο εκδηλώσεων φόρο τιμής στον μεγάλο μας λογοτέχνη Ιάκωβο Καμπανέλλη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του. Δεδομένου ότι το 2022 έχει κηρυχθεί «Έτος Καμπανέλλη» και επειδή η ποίηση του εν λόγω ποιητή, η οποία εμφορείται από αντιπολεμικά μηνύματα, σηματοδοτώντας την μεταπολεμική γενιά λογοτεχνών, καθιστά το έργο του επίκαιρο και διαχρονικό.  Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μελοποιήθηκε από τους κυριότερους Έλληνες συνθέτες, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο κ.α. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για το «Έτος Καμπανέλλη 2022»

Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου και η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια με την «βελούδινη» χροιά της φωνής της Δήμητρα Σελεμίδου.  

Την συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος Μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης και το φιλολογικό αφιέρωμα έχει επιμεληθεί η Γ.Γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών Ανθή Ταμβάκη.


Πληροφορίες:

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 9 & ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ. – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» 
  • Γενική είσοδος: 10€
  • Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», 
  • 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00. 

Σχετικά άρθρα