LOCAL · NEWS

ΙΑΤΡΕΙΟ COVID -19 ΣΤΟ ΠΓΝΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού καθιερώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού (ISCoS) και πραγματοποιείται έκτοτε κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καταστροφικές συνέπειες (σωματικές, ψυχικές, κοινωνικές, σεξουαλικές, οικονομικές και επαγγελματικές) που έχει για τους πάσχοντες η βλάβη του νωτιαίου μυελού.

Στo πλαίσιo της παγκόσμιας ημέρας  η Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών προσφέροντας μια επιπλέον υπηρεσία πρόληψης θα λειτουργήσει πιλοτικά Ιατρείο πρόληψης λοίμωξης από   Covid-19 για άτομα με βλάβη του νωτιαίου μυελού ελαχιστοποιώντας τους παράγοντες κίνδυνου και πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων και έλεγχο για την εμβολιαστική τους κάλυψη.

Η δράση θα έχει το σύνθημα «Covid 19 stay well-stay healthyΜείνε Υγιής-Ζήσε Καλά»  και θα πραγματοποιηθεί στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και απευθύνεται σε όλα τα άτομα με βλάβη νωτιαίου μυελού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020  από 9 το πρωί ως και 1 το μεσημέρι και όλες τις Παρασκευές του μήνα Σεπτεμβρίου μετά από ραντεβού στο 2613603112, τα ραντεβού κλείνονται καθημερινά 9 π.μ – 1 μμ. Το ιατρείο θα παρέχουν η Φυσίατρος κ. Ελευθερία Αντωνιάδου σε συνεργασία με τη Παθολόγο Λοιμωξιολόγο κ. Ιουλία Συροκώστα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο (κυρίως παραγωγικής ηλικίας αλλά και πολλά τρίτης ηλικίας) μένουν ανάπηρα από κακώσεις του νωτιαίου μυελού!

Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών τραυματίζεται σε τροχαία δυστυχήματα και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στην Ευρώπη κάθε χρόνο έχουμε (20-60) νέα κρούσματα με κακώσεις νωτιαίου μυελού ανά 1.000.000 κατοίκους!

Το 2020 χρονιά που σφραγίστηκε από την επιδημία Covid-19 το μέλημά μας είναι η πρόληψη του Covid-19 για άτομα με κάκωση του νωτιαίου μυελού. Τα άτομα με βλάβη  του νωτιαίου μυελού είναι πιο ευάλωτα , και είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρές επιπλοκές με κακή έκβαση της νόσου αλλά  και σοβαρά κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα λόγω της καραντίνας.

Σχετικά άρθρα