ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

ΙΝ Ι ΟUT OF THE BOX: ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ CUBE

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει το φθινοπωρινό της ξεκίνημα, φιλοξενώντας την πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, με τίτλο In | Out of the Box, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art.

Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

O Ανδρέας Σπυρούλιας, Αρχαιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γράφει: Στην ενότητα των έργων της έκθεσης του εικαστικού Παναγιώτη Παπαδόπουλου, με τίτλο In | Out of the Box μπορούμε, με την πρώτη ματιά, να αναγνωρίσουμε στοιχεία του προσωπικού ύφους του καλλιτέχνη, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, οι φόρμες και οι συνθέσεις των επιμέρους στοιχείων των έργων εισάγουν νέα χαρακτηριστικά που δείχνουν πως το προσωπικό αυτό ύφος δεν ομογενοποιεί την περιρρέουσα πραγματικότητα, παρά την ενσωματώνει δημιουργικά, αφήνεται να επηρεαστεί από αυτήν και, τελικά, μεταπλάθεται ολοένα. Γιατί, μορφή και περιεχόμενο δεν μπορούν να είναι ξεκομμένα, αλλά συνδιαλέγονται ώστε να γεννούν “ζωντανούς οργανισμούς” με δική τους υπόσταση.

 

Όπως ο ίδιος διατείνεται, η ζωγραφική μου διαδικασία δεν ακολουθεί έναν τίτλο ή μια εξαρχής διαμορφωμένη αφήγηση. Στη διάρκεια της δημιουργίας, αφήνω εικόνες και σύμβολα να ξεπηδούν ελεύθερα από τη σκέψη και το υποσυνείδητό μου. Αφού ολοκληρωθεί το έργο, μόνο τότε “διαβάζω” τα σύμβολα που έχω αποτυπώσει και τα οποία δίνουν το τελικό νόημα στις ιστορίες που προκύπτουν.

⊂Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Αποφοίτησε το 2006 από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητές τον Βαγγέλη Δημητρέα και Ιωάννη Φωκά και συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Α.Π. Γραφικές τέχνες – Πολυμέσα. Έχει συμετάσχει σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

⌈Διάρκεια έκθεσης: 5 – 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00

Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Κυριακή κλειστά

cube gallery ▪ Μιαούλη 39,  Πάτρα • τηλ. 2611110069 

www.cubegallery.gr

 

Σχετικά άρθρα