ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Με έργα εικαστικών τιμάται η εξέγερση του Πολυτεχνείου στα Υψηλά Αλώνια

Την πραγματοποίηση εκδήλωσης για να τιμηθούν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Δήμο Πατρέων τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της πρόεδρού του Κατερίνας Γεροπαναγιώτη.

Την εκδήλωση η οποία θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare, έχει επιμεληθεί το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα.

Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιχειρεί και φέτος να αναδείξει το ρόλο και τη σχέση των εικαστικών καλλιτεχνών με την αντιδικτατορική πάλη γι’ αυτό προχώρησε ήδη σε ανάρτηση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων – σε ψηφιακή εκτύπωση – έργων τεσσάρων εικαστικών.

Πρόκειται για τα έργα των Γιώργη Φαρσακίδη ( Εδώ Πολυτεχνείο), Γιώργη Βαρλάμου (Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέμβρη), Τάσσου Αλεβίζου (Α. Τάσσος), (Το κορίτσι με το δέντρο), και Αλφόνσο Χόροβιτς (Εργοστάσιο).

*Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος του κοινού στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πραγματοποίησης test και με την χρήση μάσκας 

Σχετικά άρθρα