ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

“Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή η λαχτάρα για ζωή”- Φωτογραφίες του Νάβια στο Φετιχέ Τζαμί

Στο πλαίσιο των Επετειακών Εορτασμών για τη συμπλήρωση των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει στη Ναύπακτο την Έκθεση Φωτογραφίας του Χοσέ Μανουέλ Νάβια «Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή η λαχτάρα για ζωή», με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

⇀Miguel de Cervantes o el deseo de vivir (Lepanto)

Αυτή η έκθεση φωτογραφίας του Χοσέ Μανουέλ Νάβια δημιουργήθηκε στην επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του Θερβάντες, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης της Ισπανίας. Μέσα από τις εικόνες που περιλαμβάνει, παρακολουθούμε την πορεία της ζωής του ανθρώπου που έμεινε στην σκιά του λογοτεχνικού του έργου.

Για αυτό το έργο, ο Navia ακολούθησε τα βήματα του Θερβάντες, αποτυπώνοντας οπτικά τους τόπους και τα μονοπάτια που πατήθηκαν από τους μεγάλους συγγραφέας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του – μια ταραγμένη και αβέβαιη ζωή που μας αποκαλύπτεται επίσης με έναν καλυμμένο τρόπο στα έργα του. Οι φωτογραφίες που συνθέτουν την έκθεση έχουν ληφθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Εικονογραφούν τα μέρη που συνδέονται με τη ζωή του Μιγκέλ Θερβάντες, τα ίχνη μιας ζωής. Μια σειρά φωτογραφιών που ενσαρκώνει το προσωπικό βλέμμα ενός ταξιδιώτη που επιθυμεί να αγκαλιάσει την πραγματική και λογοτεχνική επικράτεια του Θερβάντες μέσω εικόνας. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από λεπτομερή κείμενα και λογοτεχνικά αποσπάσματα που αναφέρονται στη ζωή του συγγραφέα καθώς και στα έργα του.

Η έκθεση εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 450 χρόνια από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, στις 7 Οκτωβρίου 1571, στην οποία συμμετείχε ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Στην υπόλοιπη ζωή του δήλωνε υπερήφανος που συμμετείχε στην “… πιό αξιομνημόνευτο και υπέρτατο γεγονός που έζησαν οι τελευταίοι αιώνες και δεν αναμένεται να ξαναζήσουν οι επερχόμενοι”.

Αυτή η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 450 χρόνια από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ο δημιουργός José Manuel Navia [Χοσέ Μανουέλ Νάβια]
[ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ]
  • Εγκαίνια: Στις 08/10/2021 στις 08:15
  • Ημερομηνία:
    • από τις 04/10/2021 ως τις 07/11/2021
  • Ωράριο επισκέψεων: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 09.00-11.00 και 18.00-20.00. Τρίτη κλειστά.
  • Είσοδος δωρεάν.
  • Τόπος:
    • Φετιχές Τζαμί Φορμίωνος 8, Λιμάνι Ναυπάκτου

Σχετικά άρθρα