LOCAL · NEWS

Ο Δήμος Πατρέων παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για ακόμη μια φορά

Ενώ ο Δ. Αθηναίων ξοδεύει 800.000€ για στολίδια, ο Δ. Πατρέων στηρίζει αδύναμους και ευπαθείς ομάδες

Την ώρα που ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παρέμβαση αξίας 800χιλ€ για τον στολισμό της Αθήνας, Ο Δήμος Πατρέων παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η δημοτική αρχή ρίχνεται στη μάχη για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ειδικά αυτές τις μέρες της καραντίνας.

Με δυο κινήσεις υψηλού οικονομικού κόστους, για την περίοδο υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει να επενδύσει στην εορταστική ατμόσφαιρα υποδοχής του νέου χρόνου. Το συνολικό κόστος της προμήθειας εορταστικού στολισμού μαζί με τις υπηρεσίες τοποθέτησης και εκτοποθέτησης φτάνει στο ύψος των 892.526,68€. Την ίδια στιγμή ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, θα προβεί σε σειρά ενεργειών στήριξης προς οικονομικά αδύναμους & ευπαθείς ομάδες.

Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι δομές σίτισης, οι δομές αστέγων, γυμναστές (για κατ’ οίκον εκγύμναση), φαγητό στο σπίτι, όπως και φάρμακα, ακόμα και μουσικοί του δήμου στέλνονται σε σπίτια για να ανυψώσουν το ηθικό συνανθρώπων μας που βρίσκονται με κατάθλιψη!

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών που έχει συστήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, βρίσκεται στο πόδι για να εξυπηρετήσει ασθενείς, ηλικιωμένους, άπορους, μοναχικά άτομα, οικονομικά ανήμπορους και όποιους άλλους έχουν ανάγκη από μια βοήθεια.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός ανακοίνωσε ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα διαβίωσης λόγω των έκτακτων συνθηκών του lockdown μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. επικοινωνίας: 2610 339-638, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Επισημαίνονται επίσης τα παρακάτω:

  1. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους 385 περίπου δικαιούχους του.
  2. Ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις στα μέλη και των τριών (3) ΚΑΠΗ Δ’ ηλικίας (80-90 ετών), που δεν έχουν καμία διέξοδο την περίοδο του lockdown κι εμφανίζουν καταθλιπτικά σημάδια.
  3. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει πλατφόρμα (π.χ. Ζoomin) παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη των τριών ΚΑΠΗ, που είναι εξοικειωμένα με τεχνολογία. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ σε ηλικιωμένους 65 ως 75 ετών, βλέπουμε πως το 25% είναι χρήστες μέσων τεχνολογίας. Το ποσοστό χρηστών λόγω πανδημίας έχει αυξητική τάση. Θα ήταν μια σημαντικότατη διέξοδος στην καραντίνα για κάποιους από αυτούς να κάνουν από το σπίτι τους Γυμναστική με συνάδελφο Γυμνάστρια ή Συμβουλευτική κι Υποστηρικτική από Κοινωνικούς Λειτουργούς ή Χορωδία με τη Μουσικό μας κλπ.

Δομές Φτώχειας του Δήμου Πατρέων

Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο

Συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους. Η κατάθεση δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: koinonikopantopoleio.patras@gmail.com ή με την προσωπική παρουσία στην υπηρεσία. Τηλ επικοινωνίας: 2610311561/2614409976

Κέντρο Κοινότητας

• Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα” και “Επίδομα Στέγασης”, οι οποίες θα έπρεπε να υποβληθούν εκ νέου εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

• Οι αιτήσεις για την υποβολή φακέλου ΚΕΠΑ για τα Επιδόματα Αναπηρίας (που γίνονται από τα Κέντρα Κοινότητας) συνεχίζουν με την φυσική παρουσία μετά από ραντεβού.

• Κανονικά συνεχίζεται και υποβολή αιτήσεων για κάθε άλλο επίδομα ή βοήθεια μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα 2614409970/77

Δομές Αστέγων

Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο συνεχίζουν την λειτουργία κανονικά προκειμένου να στηρίξουμε τον ευάλωτο πολίτη με τρόπο ώστε να προστατέψουμε την υγεία του καθένα και την εξάπλωση του κορονοϊού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610342995.

Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας

Θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη για ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του όπως και αυτό της διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό (άγχος, φοβίες, εμμονές κλπ). Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται είτε με φυσική παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού είτε μόνο τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 2614409974.

Με πληροφορίες από το Rosa.gr

Σχετικά άρθρα