ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΣΤΑΙΝΜΠΕΚ “ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ”

Την ημέρα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η πρεμιέρα του έργου Άνθρωποι και Ποντίκια του Τζον Στάινμπεκ, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Το κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας,  σε νέα διασκευή του Καλλιτεχνικού  Διευθυντή  του Θεάτρου Σταύρου Σ. Τσακίρη, δίνοντας έμφαση στον  αγώνα των ανθρώπων, που συνεχίζουν να ελπίζουν και να αντιστέκονται στο καταναλωτικό σύστημα αξιών, κόντρα  στο καπιταλιστικό όνειρο που γίνεται εφιάλτης. Ο σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθέτησε μια σκληρή μα βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων, ενώ οι ηθοποιοί Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας, Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης και  Δημήτρης Βαμβακάς αποτύπωσαν ρεαλιστικά επί σκηνής τους χαρακτήρες του έργου.

Η Έφη Ρευματά ως  Β Σκηνοθέτις,  η Άση Δημητρολοπούλου στα Σκηνικά και τα Κοστούμια, ο σχεδιασμός του ηχητικού περιβάλλοντος από τον  Αντώνη Παπακωνσταντίνου και των φωτισμών από τον Νίκο Σωτηρόπουλο, συνέβαλλαν στο άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης.

Στο έργο απεικονίζονται οι συνθήκες ζωής των εργατών στην αμερικανική ύπαιθρο, ενώ στο προσκήνιο τοποθετείται η συγκινητική, βαθιά και τραγική φιλία δυο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, του γιγαντόσωμου και απλοϊκού Λένι και του μικρόσωμου κι έξυπνου Τζωρτζ. Οι δυο αταίριαστοι αλλά αχώριστοι φίλοι πιάνουν δουλειά σ’ ένα αγρόκτημα και εκεί με αφορμή την όμορφη γυναίκα του μοχθηρού Κέρλυ, που είναι ο γιος του αφεντικού, ξετυλίγεται μία τραγωδία…

Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης , η Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας , ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Βάης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θ. Τουλγαρίδης, τα  μέλη του Δ. Συμβουλίου Μαριάννα Σταματιάδου, Μαίρη Νικολάου, Τάκης Σκιαδάς κ.α. , αλλά και δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, συνεργάτες και φίλοι του θεάτρου.

Επόμενες παραστάσεις: 28 Δεκεμβρίου στις 19:00 και 21:30, 29 Δεκεμβρίου στις 19:00, 30 Δεκεμβρίου στις 21:00- 1 Ιανουαρίου στις 21:00,  2  Ιανουαρίου στις 21:00,  3 Ιανουαρίου στις 21:00, 4 Ιανουαρίου στις 19:00 και 21:30,  5 Ιανουαρίου στις 19:00 , 9 Ιανουαρίου στις  21:00, 10  Ιανουαρίου στις 21:00, 11 Ιανουαρίου  στις  19:00 και 21:30 , 12 Ιανουαρίου στις 19:00 και 21:30.

Το έργο θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 16 Φεβρουαρίου 2020.

Πληροφορίες Κρατήσεις στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων-τηλ.2610273613 και www.ticketservices.gr * Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό και άνω των 65 10 ευρώ, ομαδικό 8 και ανέργων, ΑΜΕΑ 5 ευρώ.

Σχετικά άρθρα