ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ GRAPHIC NOVEL “ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ”

⌈ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ λοcal⌋ #6

 

“Στα Μυστικά του Βάλτου”: Tο σκοτεινό «παιδικό» βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, έγινε graphic novel με αληθινά διαχρονικό μήνυμα. 

Είναι Κυριακή των Φώτων κι αν και δεν έχω τη γιορτή μου ωστόσο μία καλή μου φίλη μου με καλημέρισε με το πρώτο βιβλίο δώρο για το νέο χρόνο. Έτσι λοιπόν έχω στα χέρια μου τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα, σε εικονογράφηση και προσαρμογή από τους Παναγιώτη Πανταζή και Γιάννη Ράγκο.

Σήμερα θα κάτσω αναπαυτικά στον καναπέ για να απολαύσω σελίδα σελίδα αυτή την πολύ προσεγμένη έκδοση με μια υποδειγματικά επαγγελματική εικογράφηση, που απ’ ότι διακρίνω ακόμη και με την πρώτη ματιά, τιμά πραγματικά την ιστορία του πιο δημοφιλούς παιδικού βιβλίου των τελευταίων 80 ετών.

Ξέχασα να σας πω πως λατρεύω τα κόμικς κι ακόμη περισσότερο τα graphic novels που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις προθήκες των καλύτερων ελληνικών και ξένων εκδοτικών οίκων και πολλές φορές με έχουν κάνει να διαβάσω κλασικές ιστορίες από αριστουργήματα της λογοτεχνίας που βαριόμουν στην εφηβεία μου ακόμη και να τα ξεφυλλίσω.

 

Σχετικά άρθρα