ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

“Το γλυκό” που μυρίζει βούτυρο και μανταρίνι

Στη γειτονιά μου υπάρχει το κορυφαίο ίσως ζαχαροπλαστείο της Ναυπάκτου. Στο εργαστήριο του Νικόλα Γαλανάκη τα υλικά είναι απλά απολαυστικά και τα γλυκά του όνειρο. Κι εγώ είμαι τόσο τυχερή που τον έχω και φίλο, κι όταν πάω εκεί με κερνάει και κανένα γλυκάκι παραπάνω.

Την ημέρα που επισκέφτηκα “Το γλυκό” για να αγοράσω το καθιερωμένο Stollen και τα πρώτα γιορτινά μπισκοτάκια σε σχήμα αστεριού, ο Νικόλας με την Ιωάντζελα, τη Ζωή και τον Νίκο ετοίμαζαν πυρετωδώς τα γιορτινά γλυκά. Το μικροσκοπικό εργαστήριο μύριζε βούτυρο και μανταρίνι, αμυγδαλόποστα και κονιάκ από περγαμόντο.


Στόλεν: Γερμανικό χριστόψωμο, γεμιστό με αμυγδαλόπαστα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και κονιάκ από περγαμόντο.

Ειλικρινά, από τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει και όχι μόνο. Φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά. Φοβερό σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι με άφθονο φυστίκι, απίστευτη βασιλόπιτα για να υποδεχτείτε την νέα χρονιά (δοκιμάστε την οπωσδήποτε) κι ένα από τα λίγα ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να γευτείτε τόσο υπέροχους κορμούς είτε με φρούτα του δάσους είτε με κρέμα από κάστανο και μανταρίνι, γεύσεις που σε ταξιδεύουν.Γλυκά άλλου επιπέδου. Αν μπεις μέσα, είναι σίγουρο πως δεν φεύγεις χωρίς να πάρεις ένα γλυκό (τουλάχιστον…) μαζί σου. Και μιας και ξημερώνει Πρωτοχρονιά αυτό θα είναι σίγουρα ο μπισκοτένιος Αη Βασίλης.

*/ ινφο: “Το γλυκό” – 694 485 7966 –

Σχετικά άρθρα