”Two Smokin’ Barrels” στο ALLEY KATZ: Το πρώτο live των γιορτών που ανοίγει τη μεγάλη μουσική ατζέντα της μπυραρίας
[κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη]
Το ALLEY KATZ, το taproom της Ναυπάκτου που ήδη έχει κάνει αίσθηση για τις μπίρες του, την αισθητική του και το urban–art χαρακτήρα του (με τη σκιά του Felix να υπάρχει πάντα κάπου τριγύρω), μπαίνει φέτος δυνατά στη μουσική περίοδο των γιορτών. Και δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Ένα συγκρότημα που φέρνει ενέργεια, ποιότητα και ένα vibe που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του χώρου: ζωντανή, ανεπιτήδευτη, αληθινή διασκέδαση.
Στις 12 Δεκεμβρίου, στις 10 το βράδυ, το ALLEY KATZ υποδέχεται το πρώτο live των φετινών γιορτών· ένα δυναμικό ξεκίνημα που προμηνύει όσα θα ακολουθήσουν στη μουσική ατζέντα της μπυραρίας. Οι Two Smokin’ Barrels έρχονται για να «ανάψουν» τη σκηνή του taproom, με ένα live που υπόσχεται ενέργεια, ψυχή και γεμάτο ήχο – αυτόν που μόνο αυτοί καταφέρνουν να παράγουν… ενώ είναι μόλις δύο.

Οι Two Smokin’ Barrels –ο Σταύρος Καρυδάς και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης– είναι ένα power duo που έχει χτίσει τη φήμη του μέσα από ατελείωτες live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Κιθάρες, φωνές, φυσαρμόνικες, καθαρός και γεμάτος ήχος, αστείρευτη ενέργεια· αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τους ακολουθούν όπου κι αν παίζουν. Οι δύο τους συναντήθηκαν στην Αθήνα το 2009, σε μια περίοδο όπου οι μουσικές σκηνές της πόλης έβραζαν δημιουργικά. Από τότε, παίζουν μαζί ασταμάτητα. Παλαιότερα τους είχαμε πρωτοσυναντήσει στην Πανόρμου, σε ένα μαγαζί που κάθε φορά γέμιζε ασφυκτικά από κόσμο κάθε ηλικίας – κι όχι άδικα. Είναι από εκείνα τα σχήματα που μαγεύουν όχι μόνο με την τεχνική, αλλά με τη χημεία και τη σκηνική τους αύρα.
Το set τους κινείται κυρίως σε ξένο, αγαπημένο ρεπερτόριο: Mumford and Sons, Radiohead, Nick Cave, REM, Madrugada, Placebo, Violent Femmes, Depeche Mode, Cure, The Smiths, Beatles και πολλά ακόμη που ξέρεις, αγαπάς, και θέλεις να ακούσεις από μια μπάντα που δεν αντιγράφει – ερμηνεύει. Ανάλογα με τον χώρο, εμφανίζονται είτε ως power acoustic σχήμα είτε ως full band, με μπάσο και τύμπανα από συνεργάτες μουσικούς που τους συνοδεύουν κατά καιρούς.
λίγα λόγια για τους Two Smokin’ Barrels…
Σταύρος Καρυδάς, Θεσσαλονικιός που ζει και παίζει στην Αθήνα εδώ και 19 χρόνια. Τον συναντάς σε σκηνές όλης της Ελλάδας, άλλοτε ως τραγουδιστή, κιθαρίστα ή κρουστό. Έχει συνεργαστεί με τους On the Road, Χάρη Ντατσή, Thomais, NSQUARED και –ίσως το πιο ξεχωριστό– με τον Craig Walker, τον πρώην τραγουδιστή των ARCHIVE, ο οποίος τον επέλεξε προσωπικά για την περιοδεία των άλμπουμ Siamese και The Colour of Honey σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Παρασκευάς Θεοδωράκης, Τραγουδιστής, σολίστας ακουστικής κιθάρας, συνθέτης και στιχουργός. Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με live πορεία που ξεκινά από τα μέσα των ‘90s. Έχει ανοίξει συναυλίες των Παναγιώτη Θαλασσινού και Λουδοβίκου των Ανωγείων, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές μουσικές διοργανώσεις, έχει συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές – από τον Φίλιππο Πλιάτσικα μέχρι έργα για το θέατρο.Ένα παιδί της Θεσσαλονίκης που κουβαλάει στη φωνή του μνήμες και σκηνές από όλη την Ελλάδα.

ινφο:
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου – Οι Two Smokin’ Barrels ανεβαίνουν στη σκηνή στις 22:00. – είσοδος ελεύθερη/συμμετοχή στο πρώτο ποτό 3€
ALLEY KATZ Nafpaktos Taproom / Μπυραρία • ʙʀᴇᴡꜱ, ʙᴏᴛᴛʟᴇꜱ & ꜱᴛʏʟᴇ •
BLAME THE SUN LIGHTHOUSE / Νότη Μπότσαρη 47, Ναύπακτος• alleykatz_nafpaktos




