LOCAL · FOOD

ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ TO ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ BRUNCH ΤΟΥ HENDRIX!

[κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη]

Το HENDRIX επιστρέφει και αποθεώνει την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια, το brunch, και μας αποδεικνύει πως καλά κάναμε και την υιοθετήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 μπορείς να δοκιμάσεις τις λαχταριστές προτάσεις του brunch menu στο ανανεωμένο HENDRIX που επέστρεψε με την πιο πολυσυζητημένη συνεργασία: Αυτή με το παρασκευαστήριο «Το γλυκό» του ζαχαροπλάστη Νικόλα Γαλανάκη. Οι ιδιοκτήτες του HENXRDIX, τα δίδυμα Ανδρέας και Δημήτρης Λαουρδέκης μας έχουν αποδείξει από καιρό πως αναζητούν και θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο με τον τρόπο που οι ίδιοι θα απολάμβαναν. Με αυτήν την όμορφη δικαιολογία αυτό το καλοκαίρι αποφασίζουν να συνεργαστούν και να μοιραστούν την ίδια στέγη με τον Νικόλα Γαλανάκη και τη Ζωή Αναστασιάδη σερβίροντας μεταξύ άλλων γλυκά, παγωτά και το πιο φίνο brunch στην πόλη, όπου τα εκλεκτά υλικά κάνουν τη διαφορά.

Εμείς, από την πρώτη μέρα τους καλωσορίσαμε όπως ξέρουμε, δηλαδή δοκιμάζοντας ό,τι νέο έχουν να μας προσφέρουν: Από τις νέες ετικέτες σε κρασιά, τα signature κοκτέιλ με τους χειροποιήτους πουρέδες μέχρι τη νέα αφίξη του brunch. Εδώ θα βάλουμε μια «γευστική» άνω τελεία, γιατί αξίζει να δώσουμε έμφαση.


Το brunch είναι ένα concept που δημιούργησε η ομάδα του ζαχαροπλαστείου Το γλυκό και αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη μπουκιά πως θα σε κάνει φανατικό οπαδό του. Μιλάω στην κυριολεξία. Δεν γίνεται να είσαι φαν αυτής της νεοφερμένης συνήθειας που συνδυάζει το breakfast με το lunch και να μην δοκιμάσεις τις γεύσεις που έχει επιμεληθεί ο pastry chef Νικόλας Γαλανάκης.

Οι επιλογές στο brunch δεν είναι πολλές αλλά ισορροπούν ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Λίγες, αλλά απολαυστικές για να διαλέξεις αυτή που σου κλείνει μάτι.

Πριν από λίγες μέρες μοιράστηκα την εμπειρία με την ομάδα των TheLocals. Η μέρα μου ξεκίνησε στις 12.30, λίγο πριν αποχαιρετίσω το πρωί και καλωσορίσω το μεσημέρι. Βρέθηκα ακριβώς εκεί που έπρεπε. Στην μεγάλη τραπεζαρία απέναντι από το μπαρ και ξεκίνησα με έναν αρωματικό καφέ. Η συνέχεια όπως θα καταλάβετε, είναι απολαυστική και χαλαρή. Δοκίμασα και σας γράφω. Εξάλλου, η χαρά του brunch είναι αυτή: δοκιμάζεις τα πάντα! Τα πιάτα από το μενού έφθαναν το ένα μετά το άλλο. Για να πάρεις μια πρώτη γεύση, κυριολεκτικά, από τις νοστιμιές του HENDRIX πρέπει να ξεκινήσεις με την ολόφρεσκη αλμυρή βάφλα. Δύο αυγά [βιολογικά], καπνιστό bacon, ρόκα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, αφήνουν στο στόμα μια μοναδική γεύση για το υπόλοιπο της ημέρας. Νομίζω πως είναι το πιάτο που κλέβει τις εντυπώσεις κι ας μου το σέρβιραν πρώτο πρώτο!


[ Η αλμυρή βάφλα με αυγά, bacon και ρόκα σου αφήνει στο στόμα την υπέροχη γεύση της για το υπόλοιπο της ημέρας!]


Στη συνέχεια ετοίμασαν τα πεντανόστιμα sandwich και στις δύο εκδοχές τους. Πρόκειται για λαχταριστά brioche που καταφθάνουν ολόφρεσκα νωρίς το πρωί από το παρασκευαστήριο «Το γλυκό» στην κουζίνα του cafe/bar. Δοκίμασα και με προσούτο, τηγανητό αυγό και ρόκα αλλά και με γαλοπούλα-τυρί, τομάτα, ρόκα και την ελαφριά hendrix sauce. Βέβαια για ένα έξτρα μπουστάρισμα νοστιμιάς-ενέργειας επέμεναν να μας σερβίρουν το energy bowl που προσφέρεται με γιαούρτι της Φάρμας Κουκάκη και συνδυάζεται με αμυγδαλοβούτυρο, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Θα έλεγα πως ήταν εξαιρετικά χορταστικό.

[Λαχταριστά τα brioche που καταφθάνουν ολόφρεσκα νωρίς το πρωί από το παρασκευαστήριο «Το γλυκό» στην κουζίνα του HENDRIX καθώς και το γιαούρτι με αμυγδαλοβούτυρο, γκρανόλα και φρούτα εποχής.]


Aν βέβαια είσαι λάτρης των γλυκών όπως είμαστε εμείς στην ομάδα των #thelocals στα must try των επιλογών σου θα βρίσκονται τα Cinnamon rolls [με cream cheese frosting], δηλαδή ρολάκια κανέλας. Aφράτα και μοσχοβολιστά!

Καθόλου ευκαταφρόνητο, απλά φανταστικό και το babka, το δημοφιλές εβραϊκό τσουρέκι από την Πολωνία που σερβίρουν ανελλιπώς τα deli στο Ισραήλ. Το περίτεχνο τσουρέκι babka έχει ό,τι θα μπορούσες να επιθυμήσεις. Η μαλακή του ζύμη «παντρεύεται» με σοκολάτα και κανέλα. «Εμείς το σερβίρουμε με πραλίνα φουντουκιού με κομματάκια bitter σοκολάτας από την Κολομβία», όπως μου εξηγεί η Ζωή και «μια ισχυρή δόση από φουντούκια». Νοστιμότατο snack. Την επόμενη φορά θα τo ζητήσω σε πακέτο.

[Όσο για τις γλυκές επιλογές, δεν πρέπει να παραλείψεις το babka με πραλίνα φουντουκιού και τα αφράτα cinnamon rolls.]

[Φανταστικό και το babka!]

Ό,τι κι αν διαλέξεις, ένα είναι σίγουρο: Όλα τα πιάτα αφήνουν την ανάμνηση της γεύσης για το υπόλοιπο της ημέρας. Γεύσεις φτιαγμένες με ανώτερα υλικά που προέρχονται από έλληνες παραγωγούς αλλά και τους καλύτερους ξένους.

Τόσο πολύ μου άρεσαν που είπα να αφήσω μερικές επιλογές για την επόμενη φορά. Μέχρι τότε, θα ονειρεύομαι τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου ώστε να επαναλάβω αυτήν την ιεροτελεστία με μια κούπα ζεστή σοκολάτα και καλή παρέα. Στο μεταξύ, θα επιστρέψω στο HENDRIX για το πάρτυ των εγκαινίων του το Σάββατο [17.9.2022]. Όπως πληφοροφορήθηκα εκείνο το βράδυ θα μας τρατάρουν ό,τι καλύτερο. Θα ακούσουμε ωραίες μουσικές και πιούμε εκλεκτά κοκτέιλ. Όλα αυτά μετά τις 8.οο το βράδυ στην οδό Φορμίωνος & Σισμάνη, στο παραδοσιακό καλτνερίμι της Ναυπάκτου σχεδόν δίπλα από το Φετιχιέ Τζαμί και το ενετικό λιμάνι.


fb / Insta

HENDRIX: Cafe/pastry bar – Winery [Collab with @toglyko]

[στα έξτρα +]: Το ενημερωμένο μπαρ σε καλεί να συνδυάσεις το brunch με κάποιο από τα signature κοκτέιλ για να συνεχίζεις την απόλαυση παραμένοντας στο HENDRIX.

••••••

Σχετικά άρθρα