LOCAL · FOOD

Μαργαρίτα καρπούζι, γιατί ήρθε καλοκαίρι

Αν το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού, τότε μια μαργαρίτα με το κατακόκκινο φρούτο αποτελεί σίγουρα το πιο καλοκαιρινό κοκτέηλ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαλαρή διάθεση και τα φρούτα του καλοκαιριού δίνουν ιδέες για βραδιές με απολαυστικά κοκτέηλ. Οι λάτρεις της μαργαρίτας θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτή την εκδοχή με καρπούζι. ??

[Υλικά για 4 κοκτέηλ]

Για το γείσο του ποτηριού:

◦2 κ.σ. αλάτι

◦1 κ.σ. ζάχαρη

◦Το ξύσμα από 1 lime

◦Φέτες lime

Για το ποτό:

◦4 φλιτζάνια καρπούζι

◦1/4/ του φλιτζανιού χυμό lime

◦1/2 φλιτζάνι τεκίλα λευκή

◦1/4 του φλιτζανιού triple sec

Για το στήσιμο:

◦Φέτες καρπούζι για το γαρνίρισμα ή Φέτες lime για το γαρνίρισμα ή Φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα


[ Εκτέλεση ]

Βάζουμε το καρπούζι σε ένα ρηχό ταψί και στην κατάψυξη να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες.

Αναμειγνύουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα σε ένα μικρό πιάτο. Με τη φέτα lime περνάμε το στόμιο των ποτηριών και βυθίζουμε τα ποτήρια στο μείγμα αλατιού.

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το παγωμένο καρπούζι, το χυμό lime, την τεκίλα και το triple sec να γίνουν ένα.

Μοιράζουμε στα ποτήρια της μαργαρίτα και γαρνίρουμε με φέτες καρπούζι, lime και φύλλα δυόσμου.

Σχετικά άρθρα