LOCAL · FOOD

Στο καλάθι των λοcals: καπνιστή ρέγγα και μία συνταγή από τον “Γρίπο”

[Στο καλάθι των #λοcals]

•κείμενο & φωτό: Μαρίνα Τσαματσούλη /

Μήπως εμείς εδώ έχουμε γνωρίσει το σούσι πολύ πριν οι Ανατολίτες; Το ερώτημα αφορά εκείνο το νοστιμότατο παστό – καπνιστό ψάρι που ακούει στο όνομα ρέγγα.

Ένα ψάρι που πέρα από τη νοστιμιά του είναι κι εξαιρετικά θρεπτικό με Ω3 λιπαρά και Βιταμίνη D. Εμείς το βρίσκουμε σε καπνιστό φιλέτο αποκλειστικά στο ιχθυοπωλείο “ο Γρίπος” στην υπέροχη συσκευασία της εταιρίας E. TSIALIOS & CO.

Στο ιχθυοπωλείο “ο Γρίπος” βρίσκουμε την υπέροχη καπνιστή ρέγγα [SMOKED FISH, E. TSIALIOS & CO]

[Υλικά για το πιάτο μας: Ρέγγα γιαχνί με χόρτα]

  • 1 ρέγγα καπνιστή
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αντίδια ή σέσκουλα για περισσότερη γλύκα, βρασμένα
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 30ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ λεμόνι
  • πιπέρι

[Διαδικασία]

Κόβετε το κάθε φιλέτο σε τρία κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια της ρέγγας (από την εσωτερική πλευρά πρώτα).

Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα χόρτα και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό, βάζετε τα κομμάτια της ρέγγας και κλείνετε με καπάκι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, πιπέρι και στύβουμε το λεμόνι. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειαστεί, καθώς η ρέγγα είναι αρκετά αλμυρή. Σερβίρουμε αμέσως.

Πασπαλίζετε με τον άνηθο, πιπέρι και στύβετε το λεμόνι. Δοκιμάζετε και αλατίζετε αν χρειαστεί, καθώς η ρέγγα είναι αρκετά αλμυρή. Σερβίρετε αμέσως.

Σχετικά άρθρα