Στο πιάτο των λοcals: 2 νόστιμες συνταγές με σολομό
Ο σολομός είναι από τα πιο δημοφιλή ψάρια και όχι άδικα, καθώς έχει πολύ πλούσια γεύση, ενώ μας χαρίζει και πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά, που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα super, υγιεινό και χορταστικό γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα;
Στο ιχθυοπωλείο ο “Γρίπος” μου φιλετάρισαν τον σολομό και μου πρότειναν 2 νόστιμες συνταγές που έχουν δοκιμάσει πολλές φορές και θα σας ενθουσιάσουν!

[Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια]↠ Ξέχνα το delivery και το κρέας και φτιάξε αυτά τα νόστιμα σουβλάκια σολομού.
[διαδικασία]↪
- Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.
- Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.

[Φρέσκος σολομός με άσπρο, μαύρο και ροζ πιπέρι] ↠ Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο πικάντικο; Τότε θα καλύψεις τον σολομό με αυτήν την ιδιαίτερη κρούστα από 3 διαφορετικά πιπέρια. Θα τον σερβίρεις με ένα απλό λαδολέμονο και μια φρέσκια σαλάτα της επιλογής σου.
[διαδικασία]↪
- Ετοιμάζετε το σολομό: Αφαιρείτε με τσιμπιδάκι τα κόκαλα από το ψάρι, αν υπάρχουν.
- Τρίβετε τα πιπέρια στον πιπερόμυλο, τα βάζετε σε αλουμινόχαρτο και πιέζετε από πάνω τις φέτες του σολομού ώστε να καλυφθεί καλά η μία τους πλευρά.
- Βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις φέτες του σολομού με την καλυμμένη με πιπέρια πλευρά τους από κάτω. Προσθέτετε από πάνω τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και ψήνετε καλά. Αναποδογυρίζετε και ψήνετε και την άλλη πλευρά τους (συνολικά 5-6 λεπτά).
- Φτιάχνετε το λαδολέμονο: Χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλάτι και το μοιράζετε σε 6 σφηνάκια και βάζετε στο καθένα μερικά φυλλαράκια ρίγανης. Σερβίρετε τις φέτες του σολομού στα πιάτα, βάζοντας από ένα σφηνάκι με σάλτσα σε κάθε πιάτο. Συνοδεύετε με πατατοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.

↬Το καλάθι των THE locals γεμίζει από τον “Γρίπο” [Νότη Μπότσαρη 37]. Τα καλούδια έρχονται με ένα τηλεφώνημα [26340.23830] σπίτι μας και καθαρισμένα.