Στο πιάτο των λοcals: Μεζεδάκια της αλμύρας
Μια ακόμη πικάντικη συνταγή με θαλασσινά που μπορούμε άνετα να την συμπεριλάβουμε στο εβδομαδιαίο μας μενού δεν είναι άλλη παρά: Καλαμαράκι ψητό με pesto άνηθου. Θέλουμε κάτι περισσότερο; Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας κρατήσει φρέσκα καλαμαράκια και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την pesto άνηθου που τους ταιριάζει πάρα πολύ, χαρίζοντας τους γεύση και άρωμα.
[υλικά]
- 600 γραμμάρια φρέσκα καλαμαράκια από τον ”Γρίπο”, καθαρισμένα
Για τη μαρινάτα
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Xοντρό αλάτι
Για το pesto άνηθου
- 100 γραμμάρια φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Xυμός από ένα λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Xοντρό αλάτι

[διαδικασία]
- Kαθαρίζετε τα καλαμαράκια ή ζητάτε από τον ”Γρίπο” να το κάνει για εσάς.
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα για 2 ώρες περίπου.
- Eν τω μεταξύ, σε ένα μιξεράκι, βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο άνηθου και τα πολτοποιείτε.
- Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ σας για 15-20 λεπτά περίπου φροντίζοντας να τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρετε με το πέστο άνηθου και με φρέσκα βλίτα. Mπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι αν σας αρέσει.
🦑συμβουλή: Tα καλαμαράκια πρέπει να σερβιριστούν αμέσως μόλις ψηθούν, γιατί αν μείνουν σκληραίνουν.
