Στο πιάτο των λocals: Μαριναρισμένα τονάκια με σαλάτα από κολοκύθι και μέντα
Μια απλή συνταγή που διαβάσαμε στο www.griposfish.gr. Θα χρειαστούμε ποιοτικά υλικά και φυσικά ολόφρεσκο τόνο.
[Υλικά]
- Για το ψάρι ✓1500 γρ. τονάκια, 4 λεμόνια ή λάιμ, Ελαιόλαδο, Φρέσκια μέντα ή θυμάρι, Χοντρό αλάτι
- Για την σαλάτα με κολοκύθι ✓3 τρυφερά κολοκυθάκια, 1 σκελίδα σκόρδο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 λεμόνι, Ελάχιστο τζίντζερ, Φρέσκια μέντα ή θυμάρι
[Εκτέλεση]
- Για τη σαλάτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες, πολτοποιούμε το σκόρδο, το τζίντζερ και μερικά φύλλα από την άγρια μέντα.
- Μετά περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια κόβουμε κάθε ψάρι σε φέτες και το καθαρίζουμε από τα έντερα. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.
- Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι, το οποίο τοποθετούμε σε ένα στενό σκεύος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
- Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας. Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τα τονάκια με την δροσερή σαλάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
