THE · LOCALS

ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ME TO «DOUROS BUTCHERY»

Ταξίδι σε άλλες γεύσεις μέσα από το εορταστικό τραπέζι μάς εγγυάται και φέτος το ντελικατέσεν Κρεοπωλείο DOUROS. Εδώ, βρίσκεις κυρίως κρέατα από ελληνικές φάρμες –χωρίς να λείπουν και κάποια, «ψαγμένα», από το εξωτερικό.

[κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη]


Το delicatessen κρεοπωλείο Δούρος Γεύσεις, το μικρό “αδερφάκι” της μεγάλης τοπικής εταιρείας παραγωγής και επεξεργασίας κρεάτων με το όνομα ΔΟΥΡΟΣ, είναι το πρώτο στην Ναύπακτο που ανέβασε την έννοια του κλασικού χασάπη σε άλλο επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε δείχνει πως ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Αν, το επισκεφτείτε στην Πλατεία Πια στο Κεφαλόβρυσο, θα καταλάβετε τη διαφορά.

Είναι αυτός ο χώρος που έχει ανθρώπους με μεράκι για το ποιοτικό κρέας. Ανθρώπους σαν τον Γιώργο Δούρο [η νεά γενιά] με όρεξη να μας προσφέρει από το εκλεκτό ντόπιο έως το καλύτερο αμερικανικό premium κρέας.

Πράγματι, σε αυτό το σύγχρονο κρεοπωλείο τα ψώνια είναι απόλαυση. Γυαλιστερή βιτρίνα με εκλεκτά κρέατα [από χοιρινό, μοσχάρι, beef, πανσέτες, πουλερικά, λουκάνικα δικής τους παραγωγής] στον ίδιο χώρο με «ψαγμένα» τυριά και μυρωδικά και φυσικά το ψυγείο με τα κρέατα ξηρής ωρίμανσης.

[150 days Dry aged, χοιρινή tomahawk ξηρής ωρίμανσης με ορυκτό καπνιστό αλάτι 15 ημερών και οσομπούκο χοιρινό.]

Στο Δούρος Γεύσεις με γνώση και συνείδηση σιτεύουν κάποια επιλεγμένα, παχιά κομμάτια κρέατος, σε ψυγείο ξηρής ωρίμανσης. Για εκλεκτή γεύση ζητήστε σπαλομπριζόλα dry aged.

Εδώ, θα βρείτε σπάνιες κοπές με το κρέας που εμπνέουν δημιουργίες υψηλής μαγειρικής. Παράλληλα το douros butchery αναπτύσσει μία ενδιαφέρουσα delicatessen πρόταση: Εκτός λοιπόν, από τις επιλογές premium φρέσκων κρεάτων τα οποία κόβονται επί τόπου, μπορούμε να βρούμε προσυσκευασμένα ορισμένα από τα κορυφαία παγκοσμίως κρέατα με την σφραγίδα USA [όπως το Black Angus Striploin]. Ρωτήστε το προσωπικό και θα σας καθοδηγήσει για το σωστό κρέας που αξίζει να αγοράσουμε.

[Premium Meat: Black Angus Striploin, USA]

Τα κρέατα, είναι πάντα ολόφρεσκα, φτιάχνουν υπέροχα λουκάνικα και από εδώ θα πάρεις και τα πιο νόστιμα κεμπάπ.

«Η τελική γεύση ξεκινά από την ποιότητα διατροφής των ζώων. Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές. Επίσης, σημαντικό είναι να υπάρχουν σταθερές συνεργασίες με τις φάρμες.» μου λέει ο Γιώργος Δούρος. Ο Γιώργος δεν είναι μόνο ο ιδιοκτήτης, κι αυτός που τρέχει την επιχείρηση, αλλά για μένα είναι ένας λάτρης της καλής κουζίνας και σοβαρός κρεοφάγος ο οποίος μας καλομαθαίνει τα τελευταία χρόνια με τα γευστικά χειροποίητα παρασκευάσματά του.

Αν κι εσείς θέλετε να εντυπωσιάσετε με ένα νέο πιάτο στο εoρταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δείτε με ενδιαφέρον τη ζουμερή χριστουγεννιάτικη χοιρινή μπριζόλα που έχουν ετοιμάσει. Με λαχταριστά κάστανα, μήλο, σταφίδες, δαμάσκηνα, κουκουνάρι, καπνιστή μοτσαρέλα & μπέικον, θα κάνετε σίγουρα τη διαφορά.

[Ζουμερή χριστουγεννιάτικη χοιρινή μπριζόλα. Απλά βάλτε το στο φούρνο.]

Αλλιώς, ένα καραμελωμένο κότσι με καστανή ζάχαρη και μέλι, θα κάνει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο να αναζητήσει ένα κομμάτι ακόμα. Ωστόσο, μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη απόλαυση είναι η κοτόπουλο, η οποία συνήθως αποτελεί και το κύριο πιάτο ανήμερα των Χριστουγέννων. Έχετε πολλές επιλογές ανάμεσα σε κόκκορα και μικρά κοτοπουλάκια. Και τα δύο θα δώσουν τη γεύση που επιθυμείτε.

[Κότσι καραμελωμένο… για απαιτητικούς ουρανίσκους.]

Βέβαια, όπως είπα, δε λείπουν, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ζυμαρικά, τα εξωτικά μπαχαρικά, μερικές δυνατές επιλογές σε κρασιά που μπορούν να αναβαθμίσουν το εορταστικό τραπέζι. Ζητήστε να σας δώσουν ένα κομμάτι γραβιέρα Αμφιλοχίας και γεμίστε το καλάθι σας με καυτερή σάλτσα Cottage delight από πράσινο τσίλι, ένα μπουκάλι ημίγλυκο οίνο από το κτήμα Ορφανού και δύο διαφορετικά είδη από τα εξαιρετικά βιολογικά ζυμαρικά.


στα [+]: Αυτές τις μέρες αξίζει μια βόλτα μέχρι εκεί και για έναν ακόμη λόγο. Για την χριστουγεννιάτικη βιτρίνα του καταστήματος. Την έχει επιμεληθεί η Μαρία Λόη και είναι σκέτη, μαγεία!


Σχετικά άρθρα