LOCAL · FOOD

Βελούδινη σούπα Κολοκύθας με μήλα

[Στο πιάτο των #λοcals]

•κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη /

Βελούδινη σούπα κολοκύθας με μήλα για το πιάτο των #λοcals σήμερα, αλλά και για πάντα! Στη συνταγή αυτή συνδυάζουμε την κολοκύθα με λαχταριστά μήλα για μια σούπα όλο γλύκα, σύμφωνα με την συνταγή από το αγαπημένο a8inea!

¬Θα χρειαστούμε

  • 1 μεγάλο κοφτερό μαχαίρι
  • 1 μεγάλη βαθιά κατσαρόλα
  • 1 ραβδομπλέντερ

{για την σούπα}

  • 3 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένη και κομμένη σε
    κύβους κολοκύθα
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο βιολογικό καρότο
    ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές
    ροδέλες
  • 1 λίτρο στοκ λαχανικών ή κότας,
    ζεστό
  • ¼ κ.γ. ginger σε σκόνη
  • 2 μήλα αρωματικά (pink lady κατά προτίμηση), ξεφλουδισμένα και
    κομμένα σε κύβους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & πιπέρι

{Για το γαρνίρισμα}

  • Κρέμα Γάλακτος Light 12%
  • Cranberries
  • Ηλιόσποροι

¬Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την
κολοκύθα, το κρεμμύδι, το καρότο, το μήλο, το ginger, και το μοσχοκάρυδο.
Σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1-2’.

Προσθέτουμε το ζεστό στοκ. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια προς
χαμηλή τη θερμοκρασία και αφήνουμε για περίπου 20’.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να
αποκτήσουμε ένα εντελώς ομοιογενές και βελούδινο μίγμα.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα και προαιρετικά γαρνίρουμε με την κρέμα γάλακτος
κρύα, για ωραία αντίθεση θερμοκρασίας, cranberries και ηλιόσπορους.

Σχετικά άρθρα