ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Στον απόηχο των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας και το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.


Η απόφαση αυτή ελήφθη αναγκαστικά, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του COVID-19 (προβλεπόμενες αποστάσεις, απαιτούμενες διαδικασίες απολύμανσης κ.λπ.).

Η πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ και της ΕΕΚΕ Ν&Δ, η οποία εξελίχθηκε σε θεσμό που υπηρέτησε επί 8 συναπτά σχολικά έτη την τοπική κοινωνία δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά οικογενειών που πλήττονται από τις δεινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας όχι μόνο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, αλλά και να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα αυτά βέβαια, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών καθηγητών, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ήρθε να στηρίξει συνανθρώπους μας σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, η οποία δυστυχώς φαίνεται να συνεχίζει. Θεωρούμε ότι ο θεσμός θα πρέπει να συνεχιστεί από έναν φορέα με δυνατότητα ανταπόκρισης στις νέες απαιτήσεις, όπως είναι ο Δήμος Ναυπακτίας.


Το ΕΚΝΔ και η ΕΕΚΕ Ν&Δ θα σταθούν αρωγοί στη συνέχιση του θεσμού, από οποιονδήποτε φορέα αναλάβει την πρωτοβουλία.
Το ΕΚΝΔ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ανακούφισης προς τους συμπολίτες μας προσβλέποντας στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα