ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Δεκάδες Πατρινοί στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει τα ναρκωτικά τουλάχιστον σε 60 χρήστες κοκαΐνης στην Πάτρα

Εξήντα και πλέον Πατρινοί μεταξύ των οποίων και άτομα γνωστά στο χώρο της εστίασης και αναψυχής φέρονται να εμπλέκονται με το κύκλωμα της διακίνησης κοκαΐνης που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών.

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thebest φέρονται να βρίσκονται και δύο άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πώλησης αυτοκινήτων, ο ένας εκ των οποίων είχε απασχολήσει ξανά όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ένας ακόμη από τους συλληφθέντες φέρεται να δραστηριοποιείται στο χώρο της αναψυχής ως υπεύθυνος καφετέριας στην Πάτρα. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει για τις συλλήψεις.   

Εξάρθρωση κυκλώματος – πως συνέβη

Πρόκειται για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην οποία προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών τη Δευτέρα 1/3. Το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε και στην Πάτρα, διακινώντας κοκαϊνη, με την ΕΛ.ΑΣ να έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν 1,2 κιλά κοκαΐνης και 4.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν βρήκαν και κατάσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε ακριβώς 1.156 γραμμάρια κοκαΐνης η οποία ήταν κρυμμένη πίσω από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου.

Επίσης, βρέθηκε και μια ατζέντα η οποία κατασχέθηκε και εξετάζεται το περιεχόμενό της, καθώς η εκτίμηση των αρχών είναι ότι ενδέχεεται να περιλαμβάνει ονόματα που πιθανότατα προμηθεύονταν ουσίες από τη συγκεκριμένη σπείρα.

φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Σε επιπλέον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν τα εξής:

  • 43,9 γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε 25 ανισοβαρείς συσκευασίες, 2,2 γραμμάρια κάνναβης καθώς και μια μαύρη ατζέντα με στοιχεία πελατών – χρηστών κοκαΐνης.
  • Δύο λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές.
  • 52 τμήματα νάιλον συσκευασιών.
  • 4.100 ευρώ καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
  • Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην Πάτρα και μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα