ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Δεν είναι από το πόσιμο νερό η γαστρεντερίτιδα στο Ευπάλιο-17 κάτοικοι στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας παρατηρείται στο Ευπάλιο τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμος Δωρίδας.

Από την πρώτη κιόλας ενημέρωση από τον αγροτικό περιφερειακό ιατρό Ευπαλίου και την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου πάρθηκαν άμεσα μέτρα πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού, για διερεύνηση του φαινομένου καθώς και την πιθανή συσχέτιση του με το πόσιμο νερό της κοινότητας Ευπαλίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το διάστημα αυτό έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 17 κρούσματα γαστρεντερίτιδας μεταξύ των οποίων και μαθητές με αποτέλεσμα αύριο να συζητηθεί το αν θα λειτουργήσει κανονικά το Γυμνάσιο Ευπαλίου.

Δεν συσχετίζεται με το πόσιμο νερό

Πριν από λίγη ώρα τα αποτελέσματα από τα Αναλυτικά εργαστήρια Αθηνών στις μέχρι τώρα αναλύσεις των δειγμάτων δείχνουν απουσία παθογόνων οργανισμών όπως μηδενικά κολοβακτηρίδια, Εcoli, Νοροιός, Ιός Ηπατίτιδας.

Δείγματα είχαν συλλέξει από την κεντρική δεξαμενή και τρία σημεία του δικτύου ύδρευσης καθώς και του συστήματος χλωρίωσης χωρίς να βρεθεί κάτι που να υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα.

Βέβαια, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών θα συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι καθ’ όλη την εβδομάδα καθώς και έλεγχοι από την υπηρεσία ύδρευσης για τυχόν πρόβλημα του δικτύου.

Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι αναμένουν πρωτοβουλίες από τις δημόσιες αρχές, ώστε να εντοπιστεί η αιτία, που κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα που οφείλονται σε διάφορους ιούς.

Σχετικά άρθρα