ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

“ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ”, ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”.

⌊ΙΣΤΟΡΙΚΑ•ΕΚΔΟΣΕΙΣ⌋

Ειδική Έκδοση και Εκδήλωση Αφιέρωμα στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 19 Μαΐου, μια ημερομηνία πληγή στη μνήμη του έθνους και του πολιτισμού. Αλλά και απαρχή ενός συγκλονιστικού ατομικού, οικογενειακού και συλλογικού αγώνας για επιβίωση, δημιουργία, απόκτηση νέας ελπίδας και νέας πατρίδας.

Αυτή την ιστορία διηγείται η «Πελοπόννησος», μέσα από αφηγήσεις απογόνων της πρώτης γενιάς προσφύγων του Πόντου. Αχαϊκές οικογένειες με ρίζες πέρα από το Αιγαίο καταθέτουν εμπειρίες, περιγράφουν βιώματα, ανοίγουν σεντούκια και άλμπουμ και μοιράζονται μαζί μας το μικρό οικογενειακό θαύμα, συνθέτοντας μια εποποιία σε μια έκδοση.

Η ειδική έκδοση θα συμπεριληφθεί ως ένθετο στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στο φύλλο του Σαββάτου 18 Μαΐου, την παραμονή της Ημέρας Μνήμης ενώ νωρίτερα, την Τετάρτη 15 Μαΐου στις19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίαση της ειδικής έκδοσης σε συνδιοργάνωση με τον Φάρο Ποντίων Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων και θα μιλήσουν, μέλη των οικογενειών των απογόνων, που συνέβαλαν σημαντικά με τις αφηγήσεις τους και την διάθεση των αρχείων τους στην ύλη της έκδοσης.

Σχετικά άρθρα