ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

⌊ΦΕΣΤΙΒΑΛ⌋ 

Ξεκινάει σήμερα στην Πάτρα, μετά τις 6 το απόγευμα με έκθεση βιβλίου, πολιτικής αφίσας, φωτογραφίας και έντυπου υλικού του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος το 5ο Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου.

Στις 19:00 ακολουθεί εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: «Γκρεμίζοντας το μύθο του υπερήρωα: ο Σκοτεινός Ιππότης στην υπηρεσία της κυριαρχίας» με την παρουσίαση του comic “Αντίο Μπάτμαν” των εκδόσεων Red n’ noir από τον Τάσο Θεοφίλου.

Στις 21:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου: «Οι περιπέτειες του Νονό» του Ζαν Γκραβ και το Μοντέρνο Σχολείο από τις εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες. Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν και κάποιοι τίτλοι από τις εκδόσεις Χαραμάδα. Ένας από αυτούς είναι οι ζωές των Σάκο και Βαντσέτι σε κόμικ.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του πλούτου των αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και ελευθεριακών αντιλήψεων, η διάχυση των αναρχικών προταγμάτων στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία της πόλης σε μια περίοδο που η κρατική προπαγάνδα σε βάρος όσων αντιστέκονται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω κυριαρχεί, η ανάθεση και η παθητικότητα επιμένουν να ανθούν στους κοινωνικούς χώρους, ενώ ο ρατσισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός στέκουν πάντα ως απειλή για τη διολίσθηση μιας κοινωνίας σε κρίση.

Το πρόγραμμα τις δύο επόμενες μέρες:

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

7:00 μ.μ.

«Όταν ο κόκκορας λαλούσε στο σκοτάδι…» μια ανθολογία αναρχικών κειμένων 1971-1978

9:00 μ.μ.

Προβολή: «Οι αναρχικοί της δεκαετίας του 1970. Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία

9:30 μ.μ.

Ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ

•Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019

7:00 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τελευταίες φλόγες της Αντίστασης. Η ιστορία ενός μαχητή της Volante Rossa

9:00 μ.μ.

Προβολή βίντεο: «Κάναμε αυτό που έπρεπε». Μια μαρτυρία του Paolo Finardi

10:00 μ.μ.

22.00 LIVE: TNT (Rationalistas), ΠΕΝΘΙΜΟΣ / CLOWN, Σπείρα & ΚΚ

 

ινφο →30-31 ΜΑΗ & 1 ΙΟΥΝΗ | ΕΣΠΕΡΟΣ, ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ

 

Σχετικά άρθρα