ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Η κατανομή των κρουσμάτων του Σαββατοκύριακου

27 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 22 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Αγρίνιο, τρία στη Γαβαλού, ένα στην Κατούνα και ένα στο Αιτωλικό.

Νοσοκομείο Αγρινίου: Θετικοί ιατρός στην Παθολογική και 11 συνοδοί ασθενών

Διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου πλέον παρατηρείται μετά το περιστατικό μετάδοσης στην Παθολογική κλινική.

Στο νοσοκομείο μεν, η κατάσταση μπορεί τώρα να δείχνει ελεγχόμενη, όμως παρατηρείται διασπορά σε συγγενείς-συνοδούς ασθενών.
Συγκεκριμένα παθολόγος αν και βρέθηκε αρνητική στο ραπιντ τεστ που της έγινε, την Κυριακή βγήκε θετική.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, θετικοί σε ραπιντ τεστ βρέθηκαν και 11 συνοδοί ασθενών που έχουν ενημερωθεί σχετικά και βρίσκονται υπό περιορισμό. Θα υποβληθούν και μοριακό τεστ.

Χθες το βράδυ είχε γίνει γνωστό πως όλα τα μοριακά τεστ σε ασθενείς και υγειονομικούς, είχαν βρεθεί αρνητικά, γεγονός που σε κάθε περίπτωση έχει προκαλέσει ανακούφιση.

Στο νοσοκομείο του Ρίο με κορονοϊό 10χρονος ψάχνουν και για νόσο Καβασάκι

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και σε κλινική αυξημένης φροντίδας νοσηλεύεται από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 10χρονος από την Ηλεία, που είχε βρεθεί θετικός στην covid-19 πριν από μερικές ημέρες μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Το παιδί είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα χωρίς κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο στην πορεία  παρουσιάσθηκαν επιπλοκές στην υγεία του και γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί αμέσως στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις  εμφάνισης επιβάρυνσης της υγείας μετά το στάδιο νόσησης και εξετάζεται προσεχτικά από τους γιατρούς ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι.

Ο 10χρονος σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στο ert.gr είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά οι επόμενες μέρες θα δείξουν πιο ουσιαστικά στοιχεία για την πορεία της υγείας του.

Σχετικά άρθρα