ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

⌊ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ⌋

Κλειστά σήμερα όλα τα καφέ στην Πάτρα -Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγησηΚλειστά σήμερα όλα τα καφέ στην Πάτρα – Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση. Τα μέλη του συλλόγου των ιδιοκτητών ζητούν μεταξύ άλλων μονοψήφιο ΦΠΑ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών.

Ρολά κατεβάζουν για μία ημέρα, σήμερα Δευτέρα, περί τα 1.000 καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα σε διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση και τα δυσβάσταχτα βάρη από την πλευρά του κράτους. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μαγαζιά στο Αίγιο.

Οι καταστηματάρχες πρόκειται να συγκεντρωθούν αυτή την ώρα [12:00] στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία. Σύνθημά τους το «Κλείνουμε για να μην κλείσουμε». Από νωρίς το πρωί υπάρχει και περιφρούρηση καθώς υπάρχουν φόβοι πως κάποιες αλυσίδες καφέ ενδέχεται να ανοίξουν.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας ζήτησε ακόμη και από τις αλυσίδες φούρνων που σερβίρουν καφέ να διαθέτουν για τη συγκεκριμένη μέρα μόνο ψωμί. Τα μέλη του συλλόγου ζητούν μεταξύ άλλων μονοψήφιο ΦΠΑ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών, ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγή νόμου περί 80 ντεσιμπέλ (που έχει αυτόφωρο και 10.000 ευρώ πρόστιμο) και εξορθολογισμό και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους).

Σχετικά άρθρα