ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

«Λευκάδα» o γήινος παράδεισος των θαλάσσιων αθλημάτων

H Λευκάδα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας, εκείνα που μπορούν να χαρακτηριστούν γήινοι παράδεισοι των θαλασσίων αθλημάτων. Και αυτό χάρη στο μοναδικό συνδυασμό του απαράμιλλου φυσικού της τοπίου, της μορφολογίας του εδάφους και των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών.

Το νησί με την απευθείας πρόσβαση στην στεριά έχει πυκνή βλάστηση αλλά και ξερά, άγρια τοπία. Απάνεμους αλλά και ανεμοδαρμένους κόλπους. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και σημεία για απομόνωση, ενώ περηφανεύεται για μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για windsurfers και kitesurfers. Οι παραλίες της Βασιλικής, του Αη – Γιάννη και των Μύλων θεωρούνται από τις καλύτερες παγκοσμίως γι’ αυτά τα αθλήματα.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις:
  1. Θα ανεβάσεις αδρεναλίνη κάνοντας πτήση με διπλό αλεξίπτωτο πλαγιάς ή ελαφρύ αεροσκάφος και απολαύστε τη θέα από ψηλά. 
  2. Θα κάνεις καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, εξερευνώντας τον εντυπωσιακό βυθό του. 
  3. Θα οργανώσεις εξορμήσεις με ιστιοπλοϊκό στα κοντινά νησιά Μεγανήσι, Καστό, Κάλαμο και Σκορπιό.
  4. Θα περπατήσεις στο φαράγγι της Μέλισσας και στα λιθόστρωτα μονοπάτια που ακολουθούσαν παλαιότερα οι κάτοικοι για τις μετακινήσεις τους. 
  5. Θα μυηθείς στα μυστικά της ιππασίας και θα κάνεις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα στην πεδιάδα της Βασιλικής και το χωριό Απόλπαινα.
Σχετικά άρθρα